handdoekradiator

Nieuwe radiator nodig in de badkamer? Ga voor een handdoekradiator

Radiatoren gaan normaal gesproken zeker tientallen jaren mee en ook radiatoren voor in de badkamer vormen daarop geen uitzondering. Toch kan het zijn dat je deze een keer wilt of moet vervangen. Een vernieuwing van de badkamer als geheel is een goed voorbeeld van een gelegenheid waarbij je dit doet. In badkamers is het overigens aan te raden voor een handdoekradiator te gaan. Deze radiator draagt deze naam omdat hij in staat is plaats te bieden aan een of meerdere handdoeken, die je er simpelweg overheen kunt hangen. Erg praktisch dus, ook omdat het een ruimtebesparing veroorzaakt, in die zin dat je niet een speciaal handdoekenrekje nodig hebt.

Waarop moet je letten als je een handdoekradiator aanschaft?

Als je overtuigd bent van het nut van de plaatsing van een handdoekradiator in je badkamer, houd voor een optimaal resultaat dan rekening met de volgende facetten:

Essentieel is dat je een radiator neemt waarvan het materiaal is gecoat. Op die manier zal het vochtwerend zijn en roest het materiaal niet. In een badkamer zijn dit wezenlijke factoren, zeker als je handdoeken over de radiator heen hangt.

Probeer de radiator op een centrale plek in je badkamer te monteren. Zo verspreidt de afgegeven warmte zich het best door de hele ruimte.

Wil je dat de radiator zo min mogelijk ruimte in beslag neemt? Kies dan voor een verticale handdoekradiator.

handdoekradiator

Aansluitset

Het monteren en aansluiten van een radiator in de badkamer is een klus die door veel doe-het-zelvers als redelijk goed te doen wordt beschouwd. Hoe dan ook is het financieel gunstiger om dit zelf uit te voeren. Wel dien je dan natuurlijk voor de juiste materialen te zorgen. In dat kader is het slim om altijd een bijbehorende aansluitset bij een handdoekradiator te kopen. Zo weet je zeker dat je over alle benodigde materialen beschikt.

Geef een reactie