krijt zeil

Mexicaans tafelzeil: bonte kleuren en unieke patronen

Steeds meer mensen kiezen ervoor hun tafel te voorzien van een Mexicaans tafelzeil. Dat zeil komt niet per se uit Mexico, al kan dat wel het geval zijn.

Een Mexicaans tafelzeil kenmerkt zich vooral door het gebruik van bonte kleuren en patronen. De meest voorkomende patronen als het gaat om Mexicaans tafelzeil zijn:

  • bloemen
  • stippen
  • ruiten 
  • strepen

Natuurlijk zijn er uitzonderingen, maar de meeste tafelzeilen die als Mexicaans worden bestempeld hebben felle kleuren met tenminste een van de bovenstaande patronen. 

groen tafelzeil

Feestjes en partijen

Met name wanneer je een feest geeft, kan een tafelzeil net even dat extraatje geven wat van jouw feest een decoratief succes maakt. Want bij een feest horen speciale decoraties. Een tafelzeil maar ook specifiek uitgezochte servetten, schalen en slingers voegen echt iets toe, met name als je een themafeest geeft. 

Mexicaans tafelzeil

Tafelzeilen uitzoeken

Een Mexicaans tafelzeil is dus bont en opvallend. Past dit niet helemaal binnen het thema van je feest? Dan zijn er gelukkig online nog talloze andere tafelzeilen te vinden. Wanneer je bijvoorbeeld Pasen viert bij je thuis kun je kiezen voor een zeil met kuikens, eieren of gele versieringen. Dit past het beste bij Pasen. 

Geef je een kinderfeestje? Kies dan een tafelzeil dat helemaal past bij de jarige of bij de activiteit die jullie gaan ondernemen. Ga je bijvoorbeeld cake versieren? Dan kies je een kleurrijk zeil vol afbeeldingen van snoepjes. Houdt de jarige heel erg van paarden? Een zeil vol mooie foto’s van paarden is ook online te vinden.