Meubels online kopen een risico? Niet met deze 3 handige tips

Net als eigenlijk bij alle producten het geval is, kun je ook je meubels online kopen. Door te kiezen voor deze optie ben je niet afhankelijk van openingstijden, hoef je nergens naartoe, zijn er geen wachtrijen bij de kassa en heb je het hele assortiment binnen handbereik. Het is geen geheim dat online winkelen ook risico’s met zich meebrengt, omdat je de producten niet van tevoren kunt bekijken. Meubels online kopen kan dus uitlopen op een teleurstelling. Gelukkig is dat niet nodig als je de onderstaande 3 tips gebruikt.

  1. Koop je meubels online bij een betrouwbare winkel

Het belangrijkste is dat je je meubels online koopt bij een betrouwbare winkel. Alleen dan weet je dat je kwaliteit ontvangt, dat je een goede garantieregeling krijgt en dat je je meubels kunt retourneren als deze niet bevallen. Voer dus altijd een controle uit over de winkel en let dan op de volgende punten:

  • Lees de retourvoorwaarden goed door en zorg ervoor dat je rechten hebt als de meubels die je gekocht hebt niet aan je verwachtingen voldoen.
  • De garantieregeling is een goede indicator van kwaliteit. Hoe beter de regeling, hoe meer vertrouwen de leverancier heeft in de producten.
  • Ga op zoek naar beoordelingen en referenties van mensen die al meubels online gekocht hebben bij deze winkel. Je leert over de kwaliteit van de producten en de diensten van iemand die dat zelf heeft ervaren.
  1. Weet exact wat je nodig hebt

Een ander belangrijk punt als je meubels online gaat kopen is dat je je goed voorbereidt. Probeer je inrichting te visualiseren door een plattegrond op schaal te maken. Je kunt de meubelen die je ziet daar dan in tekenen om te beoordelen of ze passen en hoeveel ruimte ze precies innemen. Maak moodboards om te bepalen welke stijl je mooi vindt, welke kleuren je terug wilt laten komen en welke materialen je wilt gebruiken. Zo kun je het assortiment meubels alvast aanzienlijk verkleinen. De filters bij online winkels zijn dan bijzonder nuttig. Door van tevoren vast te stellen hoe je je interieur wilt inrichten, ga je veel doelgerichter te werk.

  1. Bezoek de showroom

De meeste online meubelzaken hebben een showroom waar je de meubelen toch in het echt kunt bekijken. Het is geen slecht idee om een dagje uit te trekken en deze showrooms te bezoeken. Als je meubels online koopt dan blijft het uiterlijk altijd een beetje gokken. Je plattegrond en moodboards helpen je daarbij, maar in een showroom zie je beter hoe een meubelstuk naar voren komt. Wil je stoelen of een zithoek kopen, dan kun je deze in een showroom uitproberen zodat je zeker weet dat ze comfortabel zijn. Je kunt daarna je meubels nog steeds online kopen en zo van alle voordelen profiteren.

Met deze drie tips kun je ook je meubelstukken risicoloos online bestellen bij Nancy HomeStore. Met de juiste winkel en een goede voorbereiding kan er weinig misgaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *