raamfolie

Meer privacy in je woning? Ga voor raamfolie

Je ziet waarschijnlijk vaker raamfolie op straat voorbij komen dan je door hebt. We zijn ons er echter zelden bewust van omdat het vaak slechts een subtiele verandering aan een raam maakt. Van de buitenkant zie je het folie soms amper zitten. En dat is nu juist wat het zo populair maakt. 

glasfolie

Wonen op de begane grond

Wie op de begane grond woont, weet hoe het zit: mensen kijken vaak bij je naar binnen. Zeker als je geen voortuin hebt en mensen direct langs je raam lopen, kun je daar nogal eens last van hebben. Onbewust hebben mensen altijd de neiging om naar binnen te kijken, maar als jij rustig zit te werken of tv aan het kijken bent aan de andere kant van dat raam dan kan het behoorlijk storend zijn om mee te moeten leven. De oplossing vinden veel mensen in raamfolie.

raam folie

Wat het folie doet

Raamfolie heb je in talloze soorten en maten. Een soort die veel wordt gebruikt is het raamfolie dat ervoor zorgt dat je niet naar binnen kunt kijken. Dit folie maakt dat mensen niet precies kunnen zien wat er binnen gebeurt. Het zal ze ook tegenhouden om lang naar binnen te staren. Je kunt immers niets zien. 

Daarnaast zorgt het folie er niet voor dat jij geen licht meer in je woning krijgt. Het is vaak een matte, lichte kleur maar laat gewoon zonlicht door. Je zit dus niet ineens in het donker.