Mahonie sipo hout, makkelijk te bewerken, rijke uitstraling

De houtsoort mahonie sipo is misschien nog niet zo erg bekend, maar het wint aan populariteit. Dit hardhout is afkomstig van West- en Centraal-Afrika en heeft een warme roodbruine gloed. Het vertoont weinig of geen noesten en heeft daardoor een strakke en rustige uitstraling. Het spinthout is iets lichter van kleur. Dit krijgt door de invloed van zonlicht na een tijd ook een goudrode kleur. Dit is een houtsoort die een warme sfeer in huis brengt. Soms heeft het zelfs een violetachtige toets. Ondanks zijn hardheid is het hout makkelijk te bewerken. Mahonie sipo heeft een regelmatige kruisdraad. Op het kwartierse vlak zie je daardoor een zeer typische streeptekening. Bovendien heeft het een vrij grote weerstand tegen schimmels. Dit geeft heel wat mogelijkheden voor houtbewerkers die creatief met dit soort mahonie willen werken.

Waarvoor wordt sipo hout gebruikt ?

Juist omdat het zo makkelijk te bewerken is, wordt het vooral gebruikt voor trappen, ramen en deuren. Ook voor parketvloeren en meubelen is mahonie sipo een geliefde houtsoort. Het is zelfs geschikt voor fineerhout. Het is zo sterk dat het ook in de scheepsbouw gebruikt wordt. Ook voor buitenbetimmeringen wordt dit hout vaak gebruikt. Het wordt veel gevraagd voor de inrichting van winkels en zelfs voor draaiwerk en beeldhouwwerk. Je kunt het zowel met de hand als mechanisch zeer goed bewerken. De toepassingen zijn eindeloos. Als je een bepaald project voor ogen hebt, vraag dan raad aan de verkoper. Hij weet jou precies te zeggen wat er mogelijk is.

Sipo hout online kopen

Het kernhout van sipo mahonie is te verkrijgen van 20 tot 60 cm breed. Geef gewoon je bestelling door en je hout wordt thuis geleverd. Zo hoef jij niet met grote volumes te zeulen en kun je meteen aan de slag met je project. Dit hout is zodanig stijlvol dat je in elk geval eer haalt uit je werk. Aantrekkelijk, warm en makkelijk te bewerken zijn een korte samenvatting van deze prachtige houtsoort.

Geef een reactie