Lekkage in huis wat doe je eraan?

Een lekkage is vaak lastig om te ontdekken. Op moment dat de lekkage is opgespoord is er vaak al sprake van schade. Vocht of schimmelplekken ontstaan vrij snel op muren en vloeren. Daarnaast kunnen hogere waterkosten een indicatie zijn dat er ergens lekkage is. In dit artikel zullen verschillende tips aan bod komen om lekkages sneller te kunnen opsporen.

Leidingen

In de waterleidingen van een huis kunnen lekkages ontstaat. Deze waterleidingen worden in jouw huis vertakt tot meerdere kleinere leidingen. Dit zorgt ervoor dat het vrij lastig is om lekkages in de waterleidingen te kunnen opsporen. De plekken waar de leiding vertakt zijn vaak de plekken waar de meeste lekkages zijn.

 Afvoerbuizen

In afvoerbuizen kunnen ook lekkages ontstaan. Deze buizen zitten achter de muren in het huis. Je kunt ze niet zien, hierdoor zijn lekkages erg lastig om op te sporen in deze buizen. Vaak merk je pas laat dat in deze buizen lekkages zitten. De lekkages ontstaan vaak door slijtage bij knooppunten van de afvoerkuizen. De buizen sluiten dan niet goed op elkaar aan waardoor er druppels vrijkomen.

Verwarming

Tot slot kunnen lekkages gemakkelijk ontstaan bij verwarmingen. In de verwarming zit veel water en druk. Als de verwarming niet goed is aangesloten kan er gemakkelijk lekkage ontstaan. De meeste verwarmingen zitten achter muren en vloeren waardoor de lekkage moeilijk op te sporen is.  Je merkt vaak pas laat dat hier een lekkage zit

Daken

Daken die niet goed geplaatst zijn kunnen ook een oorzaak zijn van hardnekkige lekkage. Het is aan te raden om een specialist in te schakelen om een lek dak laten repareren. Een  dakspecialist Brabant kan gemakkelijk de lekkage verhelpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *