Last van warme zomernachten? Zo hou je de warmte buiten!

Zodra de zomer aanbreekt, krijg je te maken met veel gezellige dingen: zwemmen, barbecueën en lange zomeravonden op het terras. Hoewel je overdag veel plezier hebt van de hoge temperaturen, kan het ‘s nachts behoorlijk vervelend zijn wanneer je in slaap wilt komen. Om deze zomernachten door te komen, geven wij jou een aantal waardevolle tips.

Maatregelen overdag

Met hoge temperaturen is het verstandig om overdag je slaapkamerraam gesloten te houden. Wanneer de zon overdag in je kamer schijnt, is het verstandig om ook de houten jaloezieën op maat of de aluminium jaloezieën gesloten te houden. Wij raden je aan om de ramen ‘s nachts en ‘s ochtends vroeg wel open te zetten. Zo kan het huis een paar graden afkoelen.

Ventilator

Misschien is deze tip wel de meest voor de hand liggend, maar het plaatsen van een ventilator helpt erg goed. Je blaast warme lucht het beste uit je kamer door het raam open te zetten en een ventilator richting de gang te zetten. Niet koel genoeg? Zet dan een schaal ijsklontjes of een bevroren waterfles voor de ventilator.

Blijf rustig

Het is verstandig om je ‘s avonds niet meer druk te maken. We raden jou aan om een boek te lezen of een drankje te drinken. Laat vooral huishoudelijke taken liggen en sla een bezoekje aan de sportschool over. Lig je ondanks onze tips nog steeds te woelen? Dan adviseren we jou om vooral rustig te blijven. Een koele mindset zorgt voor een koel lichaam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *