Kleine veranderingen die een ruimte een heel andere uitstraling geven

Wil je graag iets aan de inrichting van je huis veranderen, maar heb je te weinig budget om grote aankopen of zelfs een verbouwing te doen? Of wil je eigenlijk geen hele grote veranderingen doorvoeren, ben je best tevreden met hoe het nu is, maar wil je de boel gewoon een beetje opfrissen? Daar is soms maar heel weinig geld en tijd voor nodig.

De woonkamer: kleine moeite, groot verschil

Voor veel mensen is de woonkamer de ruimte waar ze het vaakst iets aan veranderen, en waar ze qua sfeer en inrichting het meest over nadenken. Hier kunnen kleine veranderingen grote verschillen maken. Door een muur een andere kleur te geven, kun je bijvoorbeeld de sfeer in je woonkamer compleet veranderen. Zij nu alle muren wit? Dan breng je met een kleurtje wat meer leven in je kamer, en maak je hem minder steriel. Heb je al een muur of hoekje in een bepaalde kleur geschilderd? Dan kan een andere kleur ervoor zorgen dat je je kamer weer even een andere sfeer geeft. Let wel op: de kans is groot dat je, als je de muur eenmaal geschilderd hebt, ook andere dingen in je kamer wil gaan aanpassen. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat accessoires als kussentjes of gordijnen niet goed matchen met de kleur die je op de muur hebt aangebracht. Niet erg, als je hier tijd en geld voor hebt, maar zit je hier niet op te wachten denk dan goed na over de kleur die je kiest voor je muur, en zorg dat hij een match vormt met de andere elementen die in je kamer aanwezig zijn.

Je toilet of badkamer: het gaat om de accessoires

Je toiletruimte of badkamer makkelijk en goedkoop een andere look geven lijkt lastig. Je hebt hem waarschijnlijk betegeld, en hebt het gevoel dat je er verder niet zo veel mee kan. Toch kun je ook hier met kleine accenten de sfeer veranderen. Heb je bijvoorbeeld gekozen voor donkere tegels en een strakke afwerking? Dan kun je door over te stappen op een wc bril hout een wat natuurlijkere sfeer aanbrengen. Zeker als je daarnaast ook kiest voor natuurlijke accessoires, zoals schelpen of leuke plantjes. Nog iets meer verandering nodig? Een nieuw toilet kopen levert wat meer werk op, maar is nog steeds gemakkelijker en goedkoper dan een complete verbouwing. 

Kleine veranderingen in de slaapkamer

In je slaapkamer kun je door een nieuw dekbedovertrek of een mooie sprei al veel verandering teweegbrengen. Vul dit eventueel aan met een nieuwe lamp of gordijnen, en je herkent je slaapkamer nauwelijks meer terug. Ook hier geldt weer: denk goed na over de veranderingen die je aan wil brengen, om te voorkomen dat je iets nieuws koopt dat totaal niet bij de rest van de kamer past, en je ongewild bezig blijft.