Kies voor duurzaamheid en klasse met cedar hout

Cedarhout is een bijzondere houtsoort die zowel voor binnen als voor buiten kan gebruikt worden. Het heeft een kleurschakering van licht geel tot zacht bruin en roodbruin. Het heeft bovendien een duidelijke nerfstructuur. Dit maakt dat elk werk in cedar hout zeer levendig is en een warme uitstraling heeft. Als je cederhout onbewerkt laat, krijgt het een grijze tint. Cedarhout is zeer sterk, slorpt zeer weinig water op en daardoor is het zeer duurzaam. Eens je in of om je huis of in je tuin iets in cedarhout hebt uitgewerkt, heb je het nog voor jaren.

Waarvoor gebruik je cedarhout?

Voor buiten gebruik je cedar bijvoorbeeld voor hekken en poorten. Ook terrassen en carports zie je vaak in cedarhout. Het is vrij licht van gewicht en dat maakt het uiterst geschikt voor gevelbedekking en voor shingles. Het werkt bovendien isolerend. Er worden ook banken en bloembakken van gemaakt. Voor binnen kun je er meubelen en wandpanelen van maken. Je kunt het verkrijgen in diverse vormen. Zowel balken als planken zijn te verkrijgen, en dan nog in verschillende soorten en afwerkingen. Kies bijvoorbeeld voor onbewerkt of bewerkt hout. Heb je enkel planken met een grondlaag verf nodig of wil je een plank die een coating heeft? Jij kiest!

Waarom kies je voor cedarhout?

Het vervormt bijna nooit. Cedar is vrij hard en toch makkelijk te bewerken, en dit zowel met de hand als met de machine. Daardoor is het ook zo geliefd bij schrijnwerkers en meubelmakers. Het is een geurende houtsoort. Voor mensen is het een aangename geur, maar voor ongedierte is het zeer onaantrekkelijk. Het is bovendien ook bestand tegen schimmels en houtrot. Zelfs voor buiten kun je het onbewerkt laten, het zal niet rotten. Zaken zoals banken en bloembakken mag je in de winter gerust laten buiten staan. Na de winter borstel je het even af en het is weer schoon. Cedarhout is gewoon sterk, mooi en stijlvol.

Geef een reactie