Je tuin een nieuwe boost geven

Het zonnetje schijnt al weer heerlijk en in deze tijd hebben we minder om handen. Ideaal moment dus om je tuin een nieuw leven in te blazen. Als je heerlijk ongestoord wil genieten in je tuin dan is het nemen van een tuinafscheiding een uitstekend idee.

Hierdoor kun je namelijk een aangename sfeer creëren in je tuin en baken je het af zodat anderen niet mee kunnen gluren. Het plaatsen van een tuinafscheiding is gelukkig vrij eenvoudig om zelf voor elkaar te krijgen.

Verschillende soorten tuinafscheidingen

Er zijn vele soorten tuinafscheidingen, dus voor iedereen wat wils. Elk soort heeft zijn voor- en nadeel. Wat het beste bij jou past hangt dus af van je smaak en wensen. Hieronder een aantal soorten tuinafscheidingen op een rijtje:

Tuindoek: Zoals het al zegt is dit een doek dat je tuin afschermt, dit is een goedkope en snelle oplossing voor het afbakenen van jouw tuin.

Hekwerk: Veelal gemaakt van staal of draad. Dit geeft de tuin een meer open look.

Schutting: Dit is een stevige afscheiding, daarnaast is het plaatsen vrij eenvoudig, biedt het goede afscherming en zal ook deels geluid dempen. Met een schutting kun je eindeloos variëren.

Tuinscherm: Dit is een milieuvriendelijk alternatief op de schutting, het wordt gemaakt van natuurlijk materiaal zoals: bamboe, kastanjehout of wilgentenen.

Tuinmat: Dit lijkt op een tuinscherm maar is uitrolbaar en snel neer te zetten. Dit is ideaal voor een terras of balkon.

Er is dus voor ieder wat wils, de keuze ligt nu bij jou!