Je interieur stylen met woonaccessoires

Bij een mooi interieur horen uiteraard ook mooie woonaccessoires. Er bestaan een heleboel verschillende accessoires waar je uit kunt kiezen: dit maakt het wellicht ook wel een beetje moeilijk om tot een goede keuze te komen. Voor welke decoratie kies je en hoe style je je interieur er vervolgens mee? Hieronder vind je wat handige tips waarmee je zelf aan de slag kunt.

Groepeer de accessoires

Je zult zien dat je door verschillende woonaccessoires met elkaar te groeperen, het geheel er beter uit laat zien. Je dient dit dan natuurlijk wel op een mooie manier te doen. Let erop dat kleuren niet vloeken, dat het niet te druk wordt en dat er precies genoeg ruimte zit tussen de verschillende accessoires. Plaats bijvoorbeeld een aantal soortgelijke kaarsjes naast elkaar, met daarboven een bijpassend fotolijstje of schilderij. Zo worden de accessoires in je woning een echte eye-catcher. 

Symmetrie is niet per se nodig

Misschien heb je de neiging om overal twee exemplaren van te kopen. Twee dezelfde kaarsen, twee kussens met hetzelfde patroon of twee vaasjes naast elkaar. Dit is echter absoluut niet nodig. Oneven aantallen zorgen er zelfs voor dat je interieur speelser en hipper wordt. Koop dus gerust drie dezelfde kussens en niet twee of vier.

Wees creatief

Uiteraard is het goed om creatief te zijn bij het stylen van je interieur. Denk gerust out of the box. Plaats bijvoorbeeld wat accessoires in een glazen vaas, waardoor je een heel nieuw uiterlijk aan de accessoire geeft. Ook met foto’s kun je een hoop leuke dingen doen.

Tip: vergeet niet een mooie bijpassende vloer te leggen (of je accessoires aan te passen aan de vloer die je hebt). Een vloer is ontzettend bepalend voor de sfeer in je interieur! Je kunt bijvoorbeeld keramische vloertegels kopen op https://www.ceramicavloeren.nl/. Deze vloeren zijn uniek en dragen absoluut bij aan een sfeervol interieur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *