Hoe houdt je je huis schoon?

Er gaat niks boven een heerlijk schoon thuiskomen. Alles aan kant en de geur van schoonmaakmiddel. Het vervelende is alleen dat het erg tijdrovend is, vooral op het moment dat je je hele huis moet doen. Wil jij je huis binnen no-time goed schoon hebben? Wij helpen je op weg met deze handige tips!

Laat iedereen in huis eigen spullen opruimen

Roep iedereen in huis bijeen, iedereen mag namelijk best eens zijn of haar handen uit de mouwen steken. Dan is de eerste klus om iedereen aan het werk te zetten en zijn eigen spullen op te ruimen. Dit kan in zowel de woonkamer als eigen slaapkamer zijn. Bekers, speelgoed of kleding kan door de persoon zelf worden opgeruimd.

Standaard plekken creëren

Een tas die op de eettafel wordt gelegd, schoenen die voor de bank uit worden gedaan of kranten die in een hoekje worden gelegd. Herken je dit? Dan wordt het tijd om plekken te creëren waar deze spullen een plekje voor krijgen. Zo kun je bijvoorbeeld bij de voordeur een schoenenrek plaatsen, een mand in de kamer leggen voor kranten en een kast plaatsen om tassen in te doen. Kijk voor de juiste meubels eens bij de woonwinkel in Utrecht. Bij Sluys Wonen slaag je gegarandeerd.

Maak schoon tijdens het douchen

Het schoonmaken van de badkamer is ideaal op het moment dat je ook in die ruimte te vinden bent. Zo voelt het niet alsof je per se tijd in moet plannen om dit te doen, maar kun je het tegelijkertijd doen. Neem schoonmaakmiddel mee in de douche en maak deze tijdens het douchen schoon. Wanneer je uit de douche stap doe je dit ook met de wanden en vloeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *