ISDE warmtepomp

ISDE warmtepomp

4 redenen waarom het verstandig is je huis van een warmtepomp te voorzien

De laatste jaren maken steeds meer particulieren er serieus werk van om hun woningen milieuvriendelijker en duurzamer te maken. Hierbij staat het aanbrengen van isolatie vaak centraal, net als het vervangen van verouderde ramen en kozijnen door nieuwe exemplaren. Ook het laten installeren van een nieuwe warmtepomp wordt steeds populairder. Gunstig is natuurlijk dat een subsidie van het ISDE warmtepomp in feite een stuk goedkoper maakt dan de prijzen waarvoor deze producten eigenlijk verkocht worden. Hieronder lees je om welke vier andere redenen het ook aan te raden is een warmtepomp aan te laten brengen in je woning.

ISDE warmtepomp

Minder gasverbruik

Met een warmtepomp gaat je gasverbruik hoe dan ook fors omlaag. Kies je voor een exemplaar dat zowel de lucht als het water in huis kan verwarmen en kook je elektrisch in plaats van op gas, dan kan het gasverbruik zelfs naar nul worden teruggebracht. Dit is uiteraard gunstig voor je energierekening.

Minder CO2-uitstoot

Het feit dat je minder gas verbruikt is ook uitermate gunstig voor het milieu. Zo stoot je met een warmtepomp standaard een stuk minder CO2 uit dan met een cv-ketel. Wel verbruikt een warmtepomp relatief veel elektriciteit. Als je echter over eigen zonnepanelen beschikt, dan wek je een groot deel van die noodzakelijke stroom zelf op.

Koelfunctie

Wat niet iedereen weet maar wel erg belangrijk is tijdens vooral hittegolven is dat een warmtepomp ook een koelfunctie kan hebben. Hiermee kan de lucht in huis dus afgekoeld worden. Ten tijde van een hittegolf waarin de binnentemperatuur tot dertig graden kan oplopen is dat een enorm voordeel.

Onderhoudsvriendelijk 

In vergelijking met bijvoorbeeld cv-ketels hebben warmtepompen weinig onderhoud nodig. Je hoeft hier dus niet veel taken aan te verrichten of kosten voor te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *