Trap bekleden

Hulp bij trap bekleden

Dus je bent zelf aan de slag gegaan met het bekleden van je trap? Je partner heeft je nog zo gewaarschuwd dat het niet een klus is die je gehaast in een ochtendje kan doen, maar jij was eigenwijs en bent toch aan de slag gegaan. Nu zit de bekleding overal in het huis, behalve op de plek waar het had moeten zitten. Je bent bij het trap bekleden namelijk uitgeschoten en nu zit het aanrecht onder de bekleding, de keukenvloer, het plafond in de slaapkamer, de piano, de achterkant van de plantenbak, de bovenkant van de deurpost, je racefiets en je kersenbloesem. Vrees niet, met deze tips komt alles toch nog goed. Volg deze stappen nauwkeurig op en je hebt alsnog een nette trap in de gang.

Trap bekleden
  • Stap 1. Verwijder alle bekleding die terecht is gekomen op ongewenste plekken. Denk hierbij aan de keuken, slaapkamer, wc, schuur of het dak.
  • Stap 2. Weet je zeker dat alle bekleding weg is? Ik wil niet thuiskomen en toch nog restjes vinden in de afwasmachine.
  • Stap 3. Meet de trap zodat je weet hoeveel stof je eigenlijk nodig hebt.
  • Stap 4. Leg de stof op de trap en sla een spijker door de bekleding de trap in. Één spijker zou genoeg moeten zijn.
  • Stap 5 en 6. Geniet van je nieuwe bekleding.

Hoe duurzaam is trapbekleding?

Trap bekleden

Dat hangt er maar helemaal vanaf hoe vaak je de trap op en af loopt. Ga je vaak naar boven en naar beneden dan gaat de stof toch zeker een paar maanden mee. Ben je het liefst beneden en blijf je daar ook graag, dan kan je jarenlang genieten van je werk.