Huis verkopen

Huis verkopen? Dat doe je zo!

Wil je een nieuw huis kopen in Kampen? Dan moet je je ook bezig houden met de verkoop van je huidige woning. Om dit te doen, moet de woning wel verkoopklaar zijn. Om ervoor te zorgen dat je huis binnen mum van tijd klaar is voor de verkoop, geven wij je een aantal tips om op te letten. Veel mensen laten namelijk een taxatie in Kampen uitvoeren door Berg Makelaardij. Het is daarom extra belangrijk dat je woning in goede staat is. Taxateurs letten op alles en geven een waardeoordeel aan potentiële kopers.

Zorg dat het binnen schoon en opgeruimd is


Mensen houden van nette en schone kamers. Zorg er daarom voor dat je een keer grondig hebt schoongemaakt en er geen rommel ligt. Het is belangrijk dat men tijdens een bezichtiging niet wordt afgeleid door bepaalde spullen, maar een goed beeld kan vormen over of zij zichzelf er zien wonen.

Het aanzicht wil ook wat


Niet alleen de binnenkant van een woning is belangrijk. Het eerste gevoel zegt namelijk alles. En wat ziet men als eerst wanneer ze een woning bekijken? Precies, de voorgevel en de tuin. Zorg er daarom voor dat de ramen netjes gelapt zijn en je voorgevel er netjes uit ziet. Wanneer de verf er bijvoorbeeld afgebladderd is, is het verstandig om deze op voorhand te voorzien van een nieuw likje verf. Is de tuin een enorme troep of slecht onderhouden? Ruim deze dan eerst op en zorg voor een netjes en overzichtelijk aanzicht.

Repareer gebreken vooraf


Men koopt liever geen huis waar vanalles stuk in is. Heb je last van een lekkende kraan of werkt de oven niet meer naar behoren? Zorg dan dat dit gemaakt is. Niet alleen de waarde van je woning gaat erdoor omlaag, potentiële kopers kunnen er minder enthousiast door worden of zelfs volledig afhaken!

Geef een reactie