raamdecoratie

Hoe zou je jouw interieur omschrijven?

Kun jij jouw interieur in 1 woord of term omschrijven? Voor mensen die veel aandacht hebben besteed aan hun inrichting en dit ook heel bewust in een bepaalde stijl hebben gedaan is dit vaak niet zo moeilijk. Zij komen direct met termen als ‘landelijk modern’, ‘een mix van sober en industrieel’ of ‘minimalistisch’ op de proppen. Dit geldt echter lang niet voor iedereen. Er zijn genoeg mensen die hun interieur omschrijven als ‘nou, gewoon, van alles wat’ of ‘alsof er een bom in ontploft is’. En ook dat is prima, als je er zelf maar blij mee bent.

Heeft jouw interieur een bepaalde stijl?

Hoe je je huis inricht, dat bepaal je lekker helemaal zelf. Wil je een moderne tafel combineren met een antieke kast en een landelijk bankstel, omdat je dat nu eenmaal mooi vindt? Top, doen! Het gaat er namelijk niet om of anderen jouw interieur mooi vinden of dat het aan de regels van de woonmagazines voldoet, het is vooral de bedoeling dat jij er blij mee bent en er met plezier in kan wonen.

Er zijn meer dan genoeg mensen die zich nog geen dag hebben beziggehouden met de stijl van hun interieur. Ze hebben gewoon de meubels gekocht die ze mooi vonden of praktisch, en zijn hier nog steeds blij mee. Bij dit soort mensen moet je niet aankomen met trends, zij doen het gewoon zoals ze dat zelf ooit bedacht hebben.

Daarnaast bestaat nog een hele grote groep mensen die hun huis het liefst net zo trendy (en opgeruimd!) zouden inrichten als je in de magazines vaak ziet. Het punt is alleen: dat lukt zo lastig. Want welke stijl ze ook kiezen, het lijkt nooit helemaal af te zijn, en zo goed te kloppen als bij interieurs waarvan ze de foto’s hebben.

Doe het op je eigen manier

Is het erg, als je woning niet helemaal de stijl is geworden die je voor ogen had? Welnee. Je kunt ook een sfeer creëren zonder compleet in 1 stijl te blijven, en zonder sporen die verraden dat er in deze ruimte ook nog geleefd wordt achter te laten.

Wil je een landelijke sfeer in je huis brengen? Dan hoef je echt niet meteen al je bestaande meubels bij het grofvuil te zetten. Kies voor een mooie blikvanger, een oud houten salontafel met ijzeren onderstel bijvoorbeeld waar je echt blij mee bent. Vul het aan met wat landelijke accessoires en voilà, je kamer ademt opeens een landelijke sfeer uit. Maar dan wel op jouw manier.