Hoe word je zelfvoorzienend?

Je hoort het steeds vaker om je heen. Mensen die zelfvoorzienend willen gaan leven. Hier hebben ze allemaal verschillende redenen voor. De een ziet een geweldige uitdaging in zelfvoorzienend leven. De ander vreest dat hij binnenkort in geen enkele winkel meer welkom zal zijn door de 2G-regel. Wat je reden ook is, zelfvoorzienend kunnen leven doe je niet zomaar van de een op de andere dag. Je moet weten hoe je dit moet aanpakken. In dit artikel vind je enkele tips hoe je zelfvoorzienend kan worden. 

Leg een geschikte tuin aan

Het belangrijkste van zelfvoorzienend leven is de tuin. Hier komt namelijk je voedsel uit. Groente, fruit en specerijen verbouwen kan op allerlei manieren, maar je hebt in ieder geval een geschikte tuin hiervoor nodig. Om dit aan te kunnen leggen kun je handboeken volgen of tutorials bekijken op internet, maar als dit ook niet lukt, dan kun je altijd nog een specialist inschakelen, zoals een Hovenier in Amersfoort of een hovenier in Laren.

Schaf dieren aan

Ook van je dieren kan een groot deel van je voeding komen. Denk maar aan kippen en koeien. Met kippen en koeien profiteer je dagelijks van melk en eieren. Daarnaast kunnen dieren ook nuttig zijn voor andere dingen dan alleen je voeding. Van schapenwol kun je bijvoorbeeld je kleding en beddengoed maken. Paarden kun je gebruiken als vervoersmiddel. En konijnen kunnen met hun keutels helpen bij het bemesten van de tuin. 

Voedsel kunnen bewaren

Wanneer je zelfvoorzienend gaat leven is het handig dat je je voedsel kan opslaan. Wist je dat je sla bijvoorbeeld weken langer mee kan gaan als je de onderkant in een bak water zet? En dat paprika’s langer meegaan als je ze niet in de koelkast zet? Zo zijn er talloze tips te vinden hoe je je voedsel het beste kan opslaan, zodat je er lange tijd plezier van kan hebben. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *