Hoe maak je optimaal gebruik van de ruimte in je keuken?

Niet iedereen is gezegend met een grote, ruimtelijke keuken. Gelukkig kun je ook een kleinere keuken ruimtelijk laten lijken met de juiste indeling. Het is dan wel belangrijk om ook rekening te houden met de gebruiksvriendelijkheid. Je hoort het al, het vinden van de juiste indeling kan zo een hele puzzel worden. Hier lees je een aantal tips die je kunnen helpen bij het vinden van de perfecte keukenindeling, zodat je optimaal gebruik kunt maken van iedere vierkante meter!

Vorm en gebruiksvriendelijkheid

Als eerste is het handig om de vorm van je keuken te bepalen. Als je beschikbare ruimte klein is, is een rechte keuken of hoekkeuken vaak het beste. Deze vorm is namelijk erg efficiënt. Als je een grotere ruimte tot je beschikking hebt, kun je gaan voor een bijzondere vorm, zoals een U-keuken of een keuken met een groot kookeiland. Als je de vorm bepaald hebt, moet je nadenken over de gebruiksvriendelijkheid. De kookplaat, koelkast en spoelbak zijn de belangrijkste onderdelen van je keuken. Ze vormen samen een keukendriehoek. Hoe beter de indeling van de keukendriehoek, hoe dichter deze onderdelen bij elkaar zitten en hoe makkelijker je er gebruik van kunt maken.

Keukenapparatuur

De keukenapparatuur maken samen een groot onderdeel uit van de keuken. Behalve de plaatsing van deze onderdelen, zijn de afmetingen ook belangrijk. In een kleinere keuken kan het een goed idee zijn om deze apparatuur in te bouwen. Een inbouw vaatwasser kan namelijk een heleboel ruimte besparen, doordat je deze in elke hoek van de keuken kwijt kan. Naast dat een inbouw oven ook efficiënt in je keuken ingebouwd kan worden, kan deze er ook voor zorgen dat je keuken één geheel wordt. Je kunt al je apparatuur namelijk in hetzelfde kleurenthema laten passen als je keukenkastjes en -lades. Zo geniet je extra van de ruimtelijkheid die je in jouw keuken gecreëerd hebt!

Geef een reactie