Hoe kies je een radiator uit voor in de woonkamer

Ben je op zoek bent naar de perfecte radiator voor je woonkamer? Dan moet je rekening houden met een aantal verschillende factoren. Wat is de ideale vorm die het best bij jouw design of stijl past? Waar moet je op letten bij het kiezen van een radiator? En wat is de feitelijke warmtecapaciteit? In dit artikel behandelen we de tips van www.radiatorendiscounter.nl over deze vragen.

Een uitgebreid aanbod aan modellen

Er bestaan veel verschillende types radiatoren: design radiatoren, badkamer radiatoren, elektrische radiatoren, staal radiatoren of aluminium radiatoren. Dit maakt het soms lastig om de juiste radiator te kiezen die voldoet aan alle wensen. 

Op zoek naar een betrouwbare radiator? Wij raden Thermrad aan!

Waar moet je op letten bij het kiezen van een radiator? 

Radiatoren zijn zichtbaar in je interieur, in tegenstelling tot vloerverwarming. Om die reden kiezen veel mensen een model dat het beste past bij hun inrichting. Tegenwoordig vindt je radiatoren in veel vormen, modellen, kleuren en materialen. Ook kunnen radiatoren erg handig in gebruik zijn. Bijvoorbeeld verticale handdoekradiatoren voor in de badkamer. Wanneer je op zoek bent naar een radiator die niet veel ruimte inneemt, kun je het beste kiezen voor plintradiatoren. Deze radiatoren nemen het minste ruimte in maar leveren toch genoeg warmte.

Welk vermogen heb je nodig?

Design is natuurlijk belangrijk, maar dat geldt eigenlijk ook voor het vermogen van de radiator. Heb je een hoge capaciteit nodig? Of lukt het ook met minder capaciteit? Dat is afhankelijk van de te verwarmen ruimte.  

De omvang/volume van je woonkamer (maar ook andere kamers) kun je makkelijk berekenen door de lengte, breedte en hoogte met elkaar te vermenigvuldigen. Bijvoorbeeld: een kamer van 3 meter hoog, 5 meter lang en 6 meter breed heeft een volume van 90 kubieke meter (5 x 6 x 3). 

De optimale aantal watt dat nodig is voor een woonhuis ligt gemiddeld tussen de 75 en 85 watt per kamer. De effectieve warmtecapaciteit van de radiator kun je berekenen door het kamervolume te vermenigvuldigen met het aantal watt, dat nodig is voor een optimale verwarming van de ruimte. 

Voor een goed geïsoleerde woning heb je minder capaciteit nodig, dan een slecht geïsoleerde woning. 

Geef een reactie