gordijnen kiezen

Hoe kies je de juiste gordijnen

Je ramen zijn niet alleen maar een manier om naar buiten te kijken of je huis in te kijken. Het is een belangrijk onderdeel van je interieur. Natuurlijk is het een mogelijkheid om helemaal niks voor je ramen te hangen, maar het heeft voor veel wel de voorkeur. Voor sommige plekken of ramen is het moeilijker gordijnen te kiezen. Maar er zijn genoeg oplossingen te vinden in woonwinkel tegenwoordig. Bijvoorbeeld een plissé voor een draaikiepraam. Of een plisségordijn in de keuken. Maar hoe kies je de juiste gordijnen?

Hoeveelheid licht

Met gordijnen voor het raam maak je een kamer niet alleen knusser, het geeft ook meer privacy en de mogelijkheid om te controleren hoeveel licht je binnenlaat. Afhankelijk van wat je wilt in een kamer en welke mogelijkheden je hebt, kun je een gordijn kiezen. Het juiste gordijn kan een kamer een stuk mooier maken. ‘Gewone’ gordijnen zijn vrij simpel. Je doet ze open of dicht, er is geen tussen optie. Soms is dat prima. Maar wil je het licht kunnen filteren, of alleen laag of hoog de kamer in laten komen, ga dan voor plisségordijnen. Hoe je wilt dat het licht binnenvalt, beïnvloed dus je keus in soort gordijnen.

Bekijk de mogelijkheden

Niet voor elke kamer is elk soort gordijn geschikt. En niet voor elk raam is elk gordijn erg praktisch. In de keuken wil je misschien wel een gordijn, maar niet dat het zo losjes boven het aanrecht hangt. Dan is een plisségordijn dat precies in het raam past perfect. Maar ook als je geen ruimte hebt om een gordijnroede boven het raam te hangen, kun je een plisségordijn installeren. Gordijnen van het plafond tot de vloer kunnen erg mooi zijn, maar zijn niet altijd even praktisch. Zoals al genoemd is een plissé bij een draaikiepraam bijvoorbeeld handiger. Kijk goed naar wat de mogelijkheden zijn in jouw huis.

Kleur bekennen

Je gordijnen zijn er om voor de ramen te hangen, en vangen dus een hoop zonlicht per dag. Denk daar aan bij het kiezen van een kleur. Felle kleuren vervagen sneller dan andere tinten. Ben je van plan om lang te doen met een set nieuwe gordijnen? Kies dan ook een kleur die lang mooi blijft. Kom je er echt niet uit, laat je dan adviseren in alle prachtige gordijn mogelijkheden door een specialist in gordijnen. En lees ook onze andere blogs voor meer woontips!