Hoe kan ik mijn tuin een luxe uitstraling geven

De tuin is een van de plekken waar je echt tot rust wil komen. Na lange werkdag is niets lekkerder dan even ontspannen in je tuin. Het creëren van een rustgevende en luxe sfeer is niet altijd even gemakkelijk. We geven in dit artikel een aantal tips om je tuin een luxe sfeer te geven. 

Goed onderhouden van de tuin

Het start allemaal met het onderhoud van de tuin. Op het moment dat deze er onverzorgd uitziet is de luxe ver te zoeken. Het constant bijhouden van de tuin is daarom ook zeer belangrijk om luxe uit te stralen. Dit gaat hierbij dus ook echt om details. Denk hierbij aan het wegsnijden van de kantjes van het gazon en het regelmatig snoeien van de struiken. 

Jacuzzi plaatsen in de tuin

Het plaatsen van een jacuzzi draagt ook bij aan een luxere uitstraling van de tuin. Naast luxe brengt een jacuzzi ook nog eens behoorlijk wat ontspanning. Daarbij kan een jacuzzi het gehele jaar door gewoon worden gebruikt. Ook in de winter kan een jacuzzi worden gebruikt als deze onder een overkapping wordt geplaatst. 

Loungeset plaatsen

Een loungeset plaatsen in de tuin straalt ook altijd direct wat meer luxe uit. Hierbij is het wel verstandig om deze onder een overkapping te plaatsen. Anders zal er veel sneller slijtage aan de loungeset optreden door regen of harde wind. Een loungeset wordt vaak gecombineerd in combinatie met een lage tuinbank of fauteuil. 

Zwembad plaatsen in je tuin

Heb je echt voldoende ruimte in je tuin, dan kun je er ook voor kiezen om een zwembad te plaatsen in plaats van een jacuzzi. Wanneer je echt een luxe uitstraling wilt creëren is het wel belangrijk dat dan gekozen wordt voor een overloopzwembad van Waterwellness. Een overloopzwembad gaat namelijk direct over van de grond in het zwembad. Hierbij zitten dus geen extra randjes. Dit ziet er dan ook direct heel strak uit. Wanneer je ervoor kiest een zwembad te nemen, is het wel belangrijk dat deze goed wordt schoongemaakt. Een zwembad dat niet goed wordt onderhouden, zal de luxe uitstraling namelijk compleet verstoren.