Hoe ik in een maand tijd 4 kilo verloor: klaar voor de feestdagen!

Als je het ooit eerder hebt geprobeerd dan weet je dat afvallen veel moeilijker gaat dan aankomen, want zeg nou eerlijk, wie zegt er elke keer nee tegen een lekker stuk chocolade of bolletje ijs? Daarbij komt kijken dat het in de winter allemaal een stuk lastiger gaat, al helemaal met de lekkere feestdagen. Daarom heb ik eind oktober besloten voor mijzelf om in november 4 kilo af te vallen, zodat ik lekker tijdens de feestdagen mij niet schuldig hoef te voelen. Met behulp van fitness en een gezond dieet is het mij dan ook echt gelukt! In dit artikel vertel ik jullie hoe.

Cardio met een vriend(in)

Ik ben werkelijk waar nooit fan geweest van hardlopen, het was me altijd maar te koud buiten en ik verveelde me erg snel. Om deze redenen heb ik een van mijn beste vriendinnen gevraagd om mij te vergezellen in onze fitness in Terneuzen. Niet alleen vond ik het fijn om samen met een ander te zwoegen en elkaar te motiveren, het fitness apparatuur van Sportcentrum Delta is erg makkelijk en modern in gebruik! Helemaal niks saais aan dus.

Blijf eten, maar wel gezond

Het is belangrijk om jezelf niet uit te sterven, daar raakt je lichaam alleen maar van slag van waardoor al het gewicht dat je verliest, direct weer terug komt op het moment dat je weer ‘normaal’ eet. In plaats daarvan raad ik aan om zo min mogelijk suikers en koolhydraten te eten en in plaats daarvan meer gerechten met veel proteïne, vet en groentes te eten.

Geloof in jezelf!

Het klinkt erg cliché, maar je mindset is misschien wel een van de meest belangrijkste factoren om af te vallen. In het verleden heeft het afvallen je wellicht teleurgesteld, maar tegenslagen horen bij het leven en afvallen kan werkelijk waar iedereen! Voor mij was het erg lastig om in mijzelf te geloven, dus besloot ik een dagboek bij te houden waarin ik alleen maar positieve dingen schreef. Elke avond, voor het slapen gaan, schreef ik hoe trots ik was op mijzelf en wat voor goeds ik die dag had gedaan (ook al was het iets kleins).