ruimte besparen klein appartement

Hoe bespaar je ruimte in een klein appartement

Woon je in een van de grotere steden van Nederland? Grote kans dat je jezelf tevreden moet stellen met een klein appartement. In een klein appartement telt elke centimeter. De kleine ruimte die je hebt persoonlijk, maar ook functioneel en ruimtelijk maken, vraagt vaak wat om wat creatieve oplossingen. Gelukkig voor jou hebben wij de beste ruimtebesparende oplossingen op een rijtje gezet. Denk aan een schuifdeur, veel opbergruimte en de hoogte in gaan. Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder!

Bespaar ruimte met een schuifdeur

Een gewone deur vraagt veel van de kleine ruimte die je hebt om open te kunnen. Zitten de scharnieren aan een onhandig gekozen kant, dan moet je misschien ook nog eens om de deur heen kunnen lopen om in de kamer te komen staan. De oplossing: een schuifdeur! Bij Deurmarkt hebben ze mooie exemplaren. Een schuifdeur zorgt ervoor dat je direct in de kamer staat en weinig ruimte vrij hoeft te houden voor de deur. Je kan zelfs een plant of bijzettafeltje plaatsen bij de muur, waar de schuifdeur dan handig achter langs schuift.

Bouw een loft bed

Het loft bed: veel gezien in kleine appartementen in steden als New York. Een loft bed kun je ook gerust een hoogslaper voor volwassenen noemen. Je bespaart er een hoop ruimte mee! En zeg nu eerlijk: wie wilt nu niet stiekem weer kind zijn? De ruimte die je overhoudt op de vloer kun je gebruiken om een bank of eettafel neer te zetten. Je krijgt door je bed de hoogte in te doen veel meer opties om te schuiven met je inrichting en wat leuks te maken van de ruimte.

Gebruik slimme opbergplekken

Het grootste probleem van kleine ruimtes is dat je al snel veel te veel spullen hebt. Als al die spullen in het zicht staan wordt het geheel gauw rommelig. Genoeg opbergruimte is daarom erg belangrijk. Maar je kan in een klein appartement niet makkelijk een grote opbergkast kwijt. Daarom moet je voor slimme opbergplekken kiezen in je kleine appartement. Een handige manier om meer opbergruimte te creëren is een koffietafel met opbergruimte kopen. Je kan ook een poef, koffietafel en opbergruimte combineren: neem een ottoman met opbergruimte.

Een andere slimme manier om meer opbergruimte te creëren is je bed verhogen. Je hebt gelijk meer ruimte om winter- of zomerkleding en andere spullen op te bergen. Heb jij nog handige ruimtebesparende tips voor kleine appartementen?