tv meubel industrieel zwart

Het toepassen van de industriële look in huis

Dit artikel gaat over het toepassen van de industriële look in je woning. We geven echter eerst antwoorden op de volgende vragen. Wat is de industriële look? Waar komt die vandaan?

tv meubel industrieel zwart

Wat is de industriële look?

Een industriële look betekent dat je interieur doet denken aan een fabriekshal. Dat is een omving waar de afwerking een minder grote rol speelt. Allerlei leidingen zijn duidelijk zichtbaar. De muren zijn tamelijk ruw. Er is een type vloer die bestand is tegen invloeden van de industriële activiteiten die er plaatsvonden, zoals een gietvloer. De voorwerpen, zoals meubels, zijn robuust gemaakt en vaak zwart van kleur. Metaal en hout zijn veel gebruikte materialen. Ook lampen zijn meestal van metaal en relatief groot. Om de industriële look te behouden, worden ook nieuwe voorwerpen die je niet in een fabriekshal zal aantreffen, in de bovenbeschreven stijl gemaakt. Een tv meubel industrieel is zwart van kleur.

Waar komt de industriële stijl vandaan?

De industriële interieurstijl is komen overwaaien vanuit de Verenigde Staten. Daar was op een gegeven moment in grote steden aan de ene kant een tekort aan woonruimte, terwijl aan de andere kant fabrieken er verlaten bijstonden, vaak met allerlei voorwerpen er nog in. Om het woningtekort te verkleinen, werden die fabrieken omgebouwd tot woningen, maar zonder veel aan de bestaande afwerking te veranderen en zo was de industriële stijl geboren.

Hoe pas je de industriële stijl toe in je woning?

Je woning is geen fabriekshal geweest, want dat is zelden het geval, maar de industriële stijl spreekt je aan? Al in de paragraaf over wat de stijl inhoudt, hebben we al veel kenmerken gegeven, zoals het type vloer en de afwerking. Er passen geen kleurrijke zaken bij die stijl. Zoals eerder gezegd, is een passend tv meubel industrieel zwart van kleur en van metaal. Andere veel gebruikte kleuren zijn wit en grijs. Naast metaal is ook hout een materiaal dat goed aansluit bij de industriële stijl, zoals voor tafels, maar dan zonder fijne afwerking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *