Een tractor kopen

Sommige mensen houden ervan en sommige vinden het vooral heel vervelend wanneer ze erachter rijden met de auto. Dan hebben we het natuurlijk over tractors. Trekkers zijn er in alle vormen, maten en kleuren. De meest voorkomende kleur is donkergroen. De trekkers worden vooral ingezet tijdens de landbouw. Bijvoorbeeld voor het inzaaien en het oogsten. Maar ook in het proces tussendoor worden tractors gebruikt. Voor het besproeien van de planten of het bewerken van het land. Het omploegen van een grote akker gaat nou eenmaal een stuk makkelijker met een tractor dan met de hand. 

 

Aanhanger achter de tractor

Wanneer men op het punt staat om een tractor te kopen zijn er een aantal dingen waar op gelet kunnen worden. Een tractor kopen is nou eenmaal niet iets wat je elke dag doet. Om te beginnen heeft een standaard tractor die voor de landbouw bedoeld is een groot achterwiel en een kleiner voorwiel. Dit zorgt ervoor dat de tractor gemakkelijker kan rijden over een ruw terrein zonder snelheid te verliezen. Bij de meeste tractors is het mogelijk om een werktuig of een aanhanger aan de tractor te koppelen. Wanneer je dit van plan bent is het dus belangrijk om hier op te letten bij de aanschaf van een tractor. De aanhanger of het werktuig kan vaak gekoppeld worden met behulp van een driepuntsophanging. Sommige boeren willen juist liever iets aan de voorkant van de tractor kunnen plaatsen. Dit is in sommige gevallen ook mogelijk, maar hier moet op gelet worden bij de aanschaf. 

 

Tweedehands kopen

Verder zijn er verschillende merken waar men tussen kan kiezen. Zoals John Deere, Ford, Massey Ferguson en nog veel meer merken. Deze merken worden ook vaak tweedehands aangeboden. Er zijn sites waar veel tractoren tweedehands te koop worden aangeboden. Dit kan vaak veel schelen in de prijs in vergelijking met de nieuwprijs. Bij de aankoop van een tweedehands tractor kan er worden gelet op het jaartal, het merk of dat de tractor een aanhanger kan hebben. Ook kan de maat van tractors heel erg verschillen. Voor sommige toepassingen is het ideaal om een hele grote tractor te kopen. Terwijl het voor andere toepassingen juist beter is om een kleine wendbare tractor te hebben. Er zijn ook tractoren waar een voorlader op zit bevestigd. Dit kan heel handig zijn als je bijvoorbeeld een hoop zand of iets anders wil verplaatsen. De tractor heeft dan meerdere functies. Kortom er zijn veel verschillende tractors en het is handig om te weten wat je nodig hebt voordat je een tractor koopt.

Geef een reactie