Logo-keukenspeciaal-zz

Heetwaterkraan voor in de keuken

Als je een nieuwe keuken laat plaatsen is het wel zo handig dat je kiest voor een heetwaterkraan. Deze kraan vervangt alweer een apparaat die je normaal op het aanrecht had staan de waterkoker. Je zult zien dat er veel vaker gebruik gemaakt wordt van een kokendwaterkraan dan je denkt. Omdat het niet meer nodig is om water te zetten drink je eerder een kopje thee dan anders. Deze kraan geeft kokend heet, Warm en koud water. Ook is er rekening gehouden met kleine kinderen, zodat ze zich niet branden aan het hete water. Als er kokend heet water gepakt wordt moet je een speciale handeling uitvoeren. Dit heeft alles met de veiligheid te maken, je kan niet per ongeluk de kokende kraan aanzetten.

Heetwaterkraan in iedere keuken

Het is mogelijk om deze kraan in iedere keuken te plaatsen. Het kokende water heeft geen opstartperiode nodig en is gelijk kokend heet. Binnen een seconde heb je dus een lekker kopje thee. Er zijn verschillende merken warmwaterkranen de volgende merken zijn er:

  • Grohe
  • Quooker
  • Itho

Van deze merken is Quooker de bekendste, dit kan je echter ook terugzien aan de prijs van de kraan. Kijk dus zeker goed welke kraan het beste past jouw scenario. Al deze kranen beschikken over de veiligheidsknop zoals hierboven beschreven. Voor de veiligheid ben je bij al deze kranen dus goed af, alleen kan de garantietermijn per kraan verschillen. Het plaatsen van een heetwaterkraan is moeilijk om zelf te doen laat dit zeker door een professional doen.