Graszoden online bestellen

Wil je niet lang hoeven wachten op je gazon? Dit is hét moment om je graszoden online te bestellen. Geen gesleep, geen vuile auto: laat je graszoden thuis bezorgen. Het enige dat jij hoeft te doen is ze uitrollen! 

Wat is de beste tijd om graszoden te bestellen?

Graszoden kun je eigenlijk in ieder seizoen leggen. Echter, bij vrieskou is het leggen van graszoden niet mogelijk. Wanneer je graszoden hebt gelegd en het gaat kort daarna vriezen, dan is er eigenlijk niets aan de hand. In veruit de meeste gevallen sterven de worteltjes niet af. Zodra de temperatuur weer boven een graad of 4 ligt, zal het gras zich gewoon verder wortelen in de grond. 

graszoden online te bestellen

Voorbereiding en het leggen

Het is belangrijk om de grond eerst goed om te spitten. Daarnaast is het egaliseren en platwalsen van de grond belangrijk om een strak gazon te creëren. Is de grond helemaal vlak, dan kun je de graszoden gaan uitrollen. Zorg er hierbij voor dat je de lappen strak tegen elkaar aanlegt. Als het gazon ligt, kun je deze zachtjes aankloppen zodat de wortels contact maken met de grond in je tuin. Zo groeien de wortels sneller. Na het plaatsen is het raadzaam om je gazon direct te sproeien.  

Een belangrijke tip voor wanneer je online graszoden bestelt 

Heb je online graszoden besteld? Start dan binnen 24 uur na aankomst met het leggen ervan. Zo behoudt het gras zijn voedingsstoffen en zal deze in opperbeste staat verkeren en dus makkelijker aanslaan en besproei daarna het gras overvloedig.

Graszoden bestellen

Bestel je jouw graszoden online, dan worden deze meestal binnen 1 tot 2 werkdagen geleverd. Vaak kan je dit zelf aangeven. Zo kun je snel aan de slag met het aanleggen van een prachtig groen gazon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *