gevelrenovatie

Gevelrenovatie voor iedereen beschikbaar!

De gevel is het 1 van de eerste dingen die je ziet als je bij een huis aankomt. Het is het visitekaartje van het huis. Een vuile en grauwe gevel geeft al snel een onverzorgde uitstraling en zal mogelijks meer aanzetten tot vandalisme. Daarom is het belangrijk om een mooie en schone gevel te hebben. Je wilt natuurlijk niet dat het gaat rotten. Bij een vakman kan je terecht voor diverse gevelwerken. Ben je de huidige gevelbekleding zat en wil jij je woning een nieuwe look geven? Of heeft je gevel nood en moet het snel worden hersteld? Is je geven vervuild en wil je die laten reinigen? Dan is het goed om gevelrenovatie in te schakelen.

Gevelrenovaties

Verschillende gevelrenovaties worden vaak gecombineerd. Zo kun je bij het plaatsen van een nieuwe gevelbekleding, je gevel gelijktijdig laten isoleren.  De uiteindelijke kostprijs van de gevelwerken zijn onder andere afhankelijk van de gekozen materialen, de moeilijkheidsgraad van de werkzaamheden, de totale oppervlakte en de bereikbaarheid van de woning. Om te weten of je al dan niet over een vergunning moet beschikken om de geplande gevelwerken uit te voeren, neem je best vooraf contact op met de gemeente.

Voegwerk renoveren

Door de jaren heen heb je een gevelrenovatie nodig. Het wordt slechter en slechter door het weer bijvoorbeeld. Opgestapeld vocht kan de buitenmuur bijgevolg doen barsten bij vorst. Ook een grondige gevelreiniging kan het voegwerk beschadigen. Kapotte voegen dien je te herstellen aangezien dit schadelijk is voor je woning en het een onverzorgde uitstraling heeft. Om voegwerken te renoveren worden voegen vaak eerst helemaal uitgesleten of uitgehakt om ze dan opnieuw te vullen.

Er is een richtprijs die je hebt voor deze werkzaamheden. Het uitslijpen kost 35 tot 50 euro per vierkante meter. Het uithakken kost 30 tot 45 euro per vierkante meter van het herstellen van een steek kost 12,50.

Waarom?

Door de blootstelling van verschillende weersomstandigheden kunnen je gevels na een tijd vervuilen en beginnen vertoning van aanslag van algen, kalk, mos en roet. De snelheid van de aantasting wordt beïnvloed door de bescherming die de gevel heeft en het materiaal waarvan de gevel is voorzien. Daarnaast heb je ook andere dingen die een rol hebben. De ligging van de woning, de begroeiing, temperatuur en vochtigheid spelen een grote rol. Als jij je gevelrenovatie doet of laat reinigen zorg je ervoor dat jouw huis er weer mooi en nieuw uitziet.

Je kunt alleen je gevel laten reinigen als de gevel zelf nog in goede staat is. Daarom is het belangrijk dat je weet hoe de staat ervan is. Als de gevel toestand niet zo goed is kan je het beste denken aan een nieuwe. Gevelrenovatie kost geld maar achteraf heb je er veel aan. Het isoleert ook je huis waardoor je minder hoeft te stoken. Daarnaast wordt de waarde van je huis ook een stuk minder.

Heb jij geen idee of je een nieuwe gevel moet of dat je het moet laten reinigen? Dat is geen probleem dit bedrijf helpt jou met advies. Voor meer informatie kan je kijken op de site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *