Elektronische accessoires in huis

Heb je wel eens nagedacht over hoe veel voorwerpen je in huis hebt die elektronisch zijn? Dat zijn er namelijk heel wat! Ga maar na. Opladers, lampen, keukenapparatuur, speakers, een computer of tv met een afstandsbediening. Dat zijn objecten die bijna iedereen voor een groot deel wel thuis zal hebben staan. Er zijn echter een paar handige elektronische dingetjes die niet zo bekend zijn, maar die wel erg handig of leuk zijn om te hebben. Hier zijn er een paar op een rij. 

Lampjes

Sfeerlampjes zijn al best wel populair, maar wat vaak vergeten wordt: leeslampjes. Die zijn heerlijk als je ’s avonds in bed nog even wat wil lezen, maar daarna niet meer op wil staan. Of neem bijvoorbeeld een echt klein leeslampje, voor als je partner al wel wil slapen en je alleen jouw boek wil verlichten. Ook lampjessnoeren met sfeerverlichting zijn leuk. Die zijn ook handig om mee te nemen als je op vakantie gaat. Vergeet dan niet om er voor je vertrekt nieuwe batterijen in te doen. De meeste kleine dingen hebben een aa batterij nodig. Dus voordat je op vakantie gaat: batterijen kopen, niet vergeten!

Zonnepaneeltje

Zonnepaneel klinkt gelijk heftig, maar je hoeft er natuurlijk niet gelijk je hele dak mee vol te leggen. Er zijn hele leuke kleine zonnepaneeltjes, ongeveer zo groot als een iPad, die je in je tuin kan zetten in de zon. Daarmee kan je vervolgens je telefoon opladen. 

Luchtkwaliteit

Er zijn heel handige, niet al te grote apparaatjes om de kwaliteit van de lucht binnenshuis te verbeteren. Als je bijvoorbeeld in gebouw woont waar de lucht snel droog is, kan je een luchtbevochtiger neerzetten. Ook luchtkoelers kunnen handig zijn, als een standaard ventilator niet volstaat om je af te koelen als het warm is. 

Keuken

Wat tegenwoordig erg aan populariteit wint: de airfryer! Je kan er zo ongeveer alles in stoppen. Het is een soort heel compact heteluchtoventje. Dus als je alleen een grote oven tot je beschikking hebt, of juist helemaal geen oven, kan je een heel eind verder komen met een airfryer. Maar iets dat nog minder bekend is, is de soepmachine. Jawel: jij stopt de ingrediënten erin, en de machine maakt er een soep van. Makkelijk en gezond! Nog zo’n leuk keukendingetje… de gluhweinkoker. Ja, bestaat echt. Je vraagt je af waarvoor je het nodig hebt, maar het is wel leuk om te hebben. Er zijn talloze dingen uitgevonden om het leven in de keuken makkelijker te maken. 

En zo zijn er nog zat kleine elektronische accessoires. Sommige handig, sommige vermakelijk. Maar allen leuk om te hebben! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *