Knulst Gietvloeren

Elektrische vloerverwarming aanleggen: waar moet je op letten?

Wil je graag een elektrische vloer verwarming gaan aanleggen in je woning? Het is belangrijk om te weten dat er een aantal zaken zijn waar je op moet letten. Zo voorkom je niet alleen dat je verkeerde keuzes maakt, maar weet je ook zeker dat je optimaal kunt gaan profiteren van alle voordelen die dit type verwarming met zich mee brengt. Benieuwd naar de belangrijkste aandachtspunten? Die lees je hier!

(On)geschikte vloeren voor vloerverwarming

Kijk allereerst welke type vloeren geschikt zijn voor een elektrische vloerverwarming en bij welke vloeren dit minder geschikt is. Onder andere betonvloeren, vloeren van natuursteen, keramische tegels en gietvloeren zijn geschikt voor vloerverwarming.

Er zijn ook type vloer die minder geschikt zijn voor dit type verwarming. Houten vloeren zijn onder andere minder geschikt: dit komt omdat hout werkt. Onder invloed van temperatuur kan het gaan uitzetten of gaan krimpen. Het is wel mogelijk om dit type verwarming te combineren met een houten vloer, maar dan is het belangrijk om voor geleidelijke verwarming te kiezen. Dit geldt ook voor laminaat. Heb je een houten vloer of laminaat maar wil je wel vloerverwarming? Dan is het belangrijk om te achterhalen wat jouw opties zijn.

Het juiste vermogen kiezen

In je zoektocht naar elektrische vloerverwarming heb je de keuze uit verschillende soorten vermogen. Het maximale vermogen en de maximale oppervlaktetemperatuur hangt af van het soort vloer dat je hebt liggen en het type ondervloer. Bij de Polarheat.nl kun je gemakkelijk en snel navragen wat je mogelijkheden zijn met je vloerverwarming.

Zorg voor het leggen dat je weet hoeveel je precies nodig hebt en waar je de vloerverwarming wilt gaan plaatsen. Op deze manier heb je niet te weinig vloerverwarming en kun je de nodige ruimtes voorzien van deze verwarming. Zorg daarnaast voor een goede voorbereiding en planning, zodat je de verwarming zonder problemen kunt leggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *