Eigen bedrijfje begonnen? Vergeet deze zaken niet!

Tijdens de coronacrisis zijn er opvallend veel nieuwe bedrijfjes bijgekomen. Mensen zijn massaal opzoek naar een nieuwe manier van bijverdienen, en een eigen bedrijfje kan natuurlijk de ideale manier zijn om wat extra geld in het laatje te krijgen. Echter komt er een hoop om de hoek kijken bij het opzetten van een bedrijf. Zo moet je rekening houden met belastingen, logistiek en natuurlijk nog veel meer. In deze blog hebben we alvast een aantal onmisbare tips op een rijtje gezet, zodat ook jij succesvol een eigenbedrijf op kan starten. Lees dus snel verder en wie weet heb jij binnenkort wel je eigen bedrijf opgezet.

Een goed begin is het halve werk

Voordat je een bedrijf opstart, is het wel handig om je huiswerk goed te doen. Is er bijvoorbeeld de afzetmarkt voor je product of dienst wel groot genoeg. Je kan wel het zoveelste mondkapjes verkoper worden, maar die markt is inmiddels flink verzadigd. Ga dus opzoek naar een gat in de markt, en kijk of je al potentiële kopers kan vinden. Dit maakt het namelijk ook gemakkelijker om eventuele investeerders te vinden. Je kan namelijk al aantonen dat er vraag bestaat naar jou product of dienst. Wanneer je dit allemaal op een rijtje hebt staan is het tijd voor het echte werk. Namelijk je bedrijf registeren bij de kamer van koophandel, dat klinkt wellicht vanzelfsprekend, maar je kan daadwerkelijk in de problemen komen wanneer je dit niet doet. Niet vergeten dus!

Werk overzichtelijk

Wanneer je het bedrijf up en running hebt gekregen is het natuurlijk belangrijk om goed de boekhouding bij te houden. En hier gaat meer werk inzitten dan je denkt. Tevens is het belangrijk om dit heel nauwkeurig te doen, want anders kan je in de problemen komen met de belastingsdienst, of nog erger, teveel betalen aan de belastingdienst. Daarom is het vaak aan te raden om zodra je inkomsten begint te genereren een boekhouder in te schakelen. Zo betaal je nooit meer teveel voor ook maar iets en zijn je financiën goed op orde!

Zorg voor goede logistiek

Dit is vooral belangrijk wanneer je producten wilt gaan versturen. Hiervoor is het namelijk noodzakelijk dat je een betrouwbaar logistiek netwerk hebt. Niks is namelijk zo slecht voor een startend bedrijf als klachten over bijvoorbeeld lange bezorgtijden of kwijtgeraakte pakketjes. Zorg dus voor een betrouwbare partner om je pakket versturen. Zo weet je altijd zeker dat je klanten hun pakjes op tijd en in goede staat krijgen.