warmtepomp

Een warmtepomp nemen

Het nemen van een warmtepomp, ook wel waterpomp genoemd, is tegenwoordig een vraag wat veel huishoudens in hun achterhoofd houden. Zo’n warmtepomp kan namelijk veel voordelen opleveren voor een huishouden. Helaas is een pomp natuurlijk niet gratis, en dat is wat de meeste huishoudens belemmeren met het kopen van. Toch zijn er veel mensen die het alleen afwijzen door de prijs, maar weten deze mensen er eigenlijk weinig over en wat voor een voor en nadelen zo’n pomp heeft. gelukkig is het niet meer lastig om jezelf over een waterpomp te informeren. Overal op het internet kan je informatie vinden. Net zoals hier, waar we kort dingen schrijven over een warmtepomp.

warmtepomp

Waarom kiezen voor een waterpomp?

Waarom zou ik moeten kiezen voor een warmtepomp? Dat is wat de meeste zich afvragen. Nou, een waterpomp is een ideale vervanger voor de centrale verwarmingsketel. Zo is het ook een goedkope manier van verwarmen. Deze waterpompen zijn namelijk energiezuiniger en heb je geen opslag nodig voor gasaansluitingen, schoorstenen en stookolie. Dit allemaal bespaard natuurlijk veel geld op lange termijn. Daarnaast kan van een bepaalde type waterpomp, genaamd de lucht-lucht waterpomp, een airconditioner maken door koude lucht te genereren. Ideaal voor in de zomer. Als laatste is een waterpomp zeer milieuvriendelijk. Dit komt omdat de warmte uit de natuurlijk wordt gehaald en hierdoor hergebruikt wordt. Ook is de Co2 uitstoot veel minder bij dit soort pompen, waardoor het rendement omhoog schiet en het milieuvriendelijker werkt. Zo kan je zien dat het kiezen voor een warmtepomp op lange termijn een groot voordeel heeft.

Soorten waterpompen

Zoals hierboven beschreven hebben waterpompen veel voordelen. Zo zijn al ook nog eens verschillende waterpompen die stuk voor stuk andere voordelen met zich mee brengen. De verschillende waterpompen zijn ook wel:

  • Water-water pompen

Deze pomp haalt warmte uit grondwater en kan hierdoor veel van je woning verwarmen. Een duur systeem, maar met een hoog rendement. Hierdoor is deze snel terug verdient.

  • Grondwater pompen

Deze pompen halen water uit de aardbodem. Kan ook gebruikt worden voor het voorverwarmen van het CV-water. Hierdoor wordt ook weer veel energie aan verwarmen bespaard.

  • Pomp lucht-lucht

Een pomp die als enige niet door water werkt, maar door lucht. Zo wordt er buitenlucht verwarmd in deze pomp, en wordt de lucht in je woning geblazen. Deze kan dus ook koude lucht blazen en hierdoor dienen als airconditioner.

  • Pomp lucht water

Een pomp die lucht van buiten haalt en richting je leidingen brengt. Hierdoor worden leidingen voorverwarmd en kost het minder energie om te verwarmen. Alleen in koude periodes draait deze soort pomp minder efficiënt.

  • Hybride pomp

Deze pomp maakt gebruik van alles. Het is een combinatie van een cv-ketel en een lucht-water waterpomp. Hierdoor is het een combinatie van elektriciteit en gas. Bij deze soort pompen zit een slimme thermostaat, waardoor jij zelf kan kiezen welke soort energie naar welke verwarmings taak gaat. Zo is het voor iemand die twijfelt een ideaal begin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *