Een productieve thuiswerkplek: 5 tips

Nu de meeste van ons, nog steeds of weer, thuiswerken, is het van belang dat je thuis net zo productief, veilig en aangenaam kan werken als op kantoor. In deze blog 5 tips om thuis een productieve werkplek in te richten.

Tip 1

Zorg ervoor dat je thuiswerkplek een inspirerende en comfortabele plek is waar je goed kan werken. Je werkplek moet niet alleen de nadruk leggen op productiviteit, creativiteit en humeur zijn net zo belangrijk en dragen zelfs bij aan die productiviteit en focus.

  • Zorg voor een fijne temperatuur in de kamer;
  • Goede belichting is belangrijk. De hoeveelheid licht heeft invloed op verschillende werkzaamheden. Zo bevordert dimlicht je creativiteit en helpt fel licht je analytische denkvermogen;
  • Draai muziek op de achtergrond. Muziek kan helpen bij het wegfilteren van omgevingsgeluiden, wat bijdraagt aan je concentratievermogen;
  • Houd je werkplek opgeruimd. Een vol of rommelig bureau leidt af.

Tip 2

De juiste spullen in huis hebben, is van belang voor je werkplek. Ze maken het werken niet alleen makkelijker, maar ook comfortabeler en gezonder.

  • Een sta zit bureau van thuiswerkwinkel.nl/ zodat je elk uur van werkhouding kan wisselen, wat goed is voor je lichaam en productiviteit;
  • Een extra beeldscherm, dat vinden je ogen fijn. Zo hoef je niet de hele dag naar je kleine laptopscherm te staren;
  • Een goede bureaustoel/kruk, die bijdraagt aan je werkhouding en je lichaam op de juiste plekken ondersteunt.
  • Diverse hulpmiddelen zoals een losse muis en toetsenbord, een HD webcam en eventueel een noise cancelling koptelefoon als je daar behoefte aan hebt.

Tip 3

Houd rekening met de arbo regels. Dus zorg voor voldoende licht op je werkplek. Een goed bureau en bureaustoel doen wonderen en kies voor goede kwaliteit apparatuur.

Tip 4

Let op je lichaamshouding. Wissel regelmatig tussen zittend en staand werken, waar dat sta zit bureau goed van pas komt. Houd een ontspannen houding aan en recht je rug. Neem, net zoals bij het autorijden, na elke 2 uur in ieder geval een kwartiertje pauze. En kom dan ook uit die stoel voor een klein wandeling of loop de trap op/af om er een was in te stoppen.

Tip 5

Let op met privacygevoelige informatie. Neem dus internetveiligheid maatregelen in acht. Werk op een laptop van werk, of via het VPN-netwerk van werk. Gebruik sterke wachtwoorden, plak je webcam af als je hem niet gebruikt en neem je thuisnetwerk eens onder de loep.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *