Een kleine tuin aanleggen

Heb jij een huis met een kleine tuin? Dan wil je natuurlijk dat deze zo optimaal mogelijk wordt ingezet voor gebruik. Het kan overigens toch nog een lastige klus zijn om een kleine tuin in te richten met daadwerkelijk alle onderdelen die jij hier graag in wil hebben. Maar daarom zijn wij er om je hiermee op weg te helpen!

Creëer hoogteverschillen

Door hoogteverschillen zorg je voor meer dimensie in je tuin. Je kunt bijvoorbeeld een hoger terras aanleggen waar je een loungeset neer kan zetten. Daarbij kun je in de hoogte werken met planten. Je kunt er zelfs voor kiezen om een looppad hoger aan te leggen dan de grond. 

Afscheidingen door planten

Het openhouden van de tuin zorgt er juist voor dat je meteen ziet hoe groot de tuin is. Dit kun je beïnvloeden door afscheidingen te maken die wel doorkijkjes creëren. door bijvoorbeeld hogere planten links en rechts te plaatsen, kun je alleen door de planten heen kijken en zien dat er meer tuin achter zit. Hoeveel tuin dit precies is, kom je pas achter als je verder loopt. 

Schuurtje

Heb je een schuurtje nodig? Laat dan een schuurtje op maat maken die precies in de kleine tuin past. Je kunt bijvoorbeeld tuinhout in Vledder kopen bij Hoek Havelte! Een schuurtje kun je bijvoorbeeld gebruiken voor een fiets of gereedschap. Het is in een schuur ook goed om in de hoogte te werken. 

Aankleding

Wil je toch in je tuin kunnen zitten? Ga dan niet voor grote meubels, maar meubels die je bijvoorbeeld in en uit kan klappen. Op het moment dat je het niet nodig hebt, kun je deze tuinmeubels makkelijk inklappen en als er mensen zijn kun je alles in de tuin plaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *