Hovenier Zwolle

Een grote tuin inrichten? Een aantal tips

Het voordeel van een mooi, groot vrijstaand huis is natuurlijk de enorm tuin die daar vaak bij hoort. Maar hoe richt je een grote tuin in? Waar moet je aan denken? Voordat je begint is het goed om jezelf een aantal vragen te stellen. Wat wil je zeker terug zien in jouw/jullie tuin? Wil je veel groen? Een vijver? Of wil je juist zo min mogelijk onderhoud.Het is logisch dat je dit niet helemaal alleen kan. Wij geven je hieronder een aantal belangrijke tips. Woon jij in de regio Zwolle? Neem dan voor deskundig advies op met de experts van Hovenier Zwolle.

Beplanting

De basis van een tuin is de beplanting. Het is goed om te beginnen met een basis van vaste planten. Deze gaan vaak jarenlang mee en hebben weinig onderhoud nodig. Op deze manier creëer je een vaste basis. Naast deze vaste beplanting kan je kijken naar planten in bakken en potten. Vaak zitten hier wel wat meer kosten aan verbonden. Je kiest natuurlijk de pot dit past bij de stijl van tuin. Daarnaast zijn dit vaak seizoensgebonden planten en moet je deze vaker vervangen.

Bomen

“Hoge bomen vangen veel wind”. Een boom zorgt ervoor dat jouw tuin beschermt wordt tegen de wind. Een grote tuin kan natuurlijk qua beplanting veel hebben. Het is belangrijk dat je je goed laat informeren. Hoe ziet de boom die ik wil planten er over 5 jaar uit? En over 10 jaar? Welke ziektes kan de boom krijgen? Ook belangrijk is het om te kijken naar de wortels? Maken ze de riolering niet kapot?

Een vijver

Vaak zie je in grote tuinen een vijver terug komen. Dit breekt vaak de tuin en geeft extra leven aan de tuin. Er zijn tientallen verschillende vijvers te bedenken, maar let goed op het onderhoud. Mocht je kiezen voor een vijver, denk dan ook goed aan de bescherming voor de vissen. Het komt geregeld voor dat een vis uit de vijver wordt gehaald door een kat of een reiger.

Gras

Een groot grasoppervlak is vooral fijn als je kinderen of dieren hebt. Ze kunnen hierop heerlijk spelen en vrijuit rennen. Het nadeel van een groot grasoppervlak is het onderhouden; hier gaat veel tijd in zitten. Kies je toch voor een groot grasveld, dan is het goed om na te denken over een automatische grasmaaier. Dit bespaart je uren grasmaaien.

Een expert inschakelen

Hebben deze bovenstaande tips je op weg geholpen, maar wil je toch graag deskundig advies ontvangen? Neem dan contact op met de tuinexperts van Hoveniersbedrijf van Wendel.