Een goede werkhouding met de juiste meubels

Een goede werkhouding aannemen is erg belangrijk, want dit zorgt er voor dat je geen gezondheidsklachten ontwikkelt. Echter, veel mensen werken al bijna een jaar thuis en beschikken hoogstwaarschijnlijk niet over de juiste stoelen, bureaus en benodigdheden voor de computer of laptop. Toch kun je al veel zelf doen om de juiste houding aan te nemen en zo mogelijk klachten voorkomen. Benieuwd naar welke dat zijn? In onderstaand blog hebben we de belangrijkste tips op een rijtje gezet.

Tip 1: beeldscherm

De hoogte van het beeldscherm is essentieel. Deze moet op de juiste hoogte zijn ingesteld om nekklachten te voorkomen. Om tot de juiste hoogte te komen, dient de bovenkant van je beeldscherm op dezelfde hoogte te zitten als je ogen. Is dit niet het geval? Koop dan een verhogend standaard. Overigens is ook de kijkafstand van belang. Dit moet namelijk zo tussen de 50 en 70 centimeter zijn. Als je het beeldscherm op de juiste hoogte afstelt, dan is de kijkhoek ongeveer 30 graden en hoef je je nek niet te buigen en voorkom je dus nekklachten.

Tip 2: bureau

Over het algemeen geldt dat je onderarmen een horizontale lijn maken met het werkblad van het bureau als je geheel rechtop zit. Zorg voor een hoek van 90 graden. Ergonomische bureaus worden aangeraden, want hiermee kun je gemakkelijk de hoogte aanpassen aan jouw lengte en voorkeuren. Ook kunnen er dan meer mensen aan werken. Dit is vooral handig als je thuis werkt, maar het bureau met meerdere mensen deelt.

Tip 3: bureaustoel

Naast een goed bureau is een een goede stoel belangrijk. Je knieën dienen een hoek van 90 graden aan te nemen als je rechtop zit op de stoel en je voeten plat op de grond staan. Daarnaast is het ook aan te raden om een verstelbare bureaustoel aan te schaffen waarbij je zowel de zijleuning als de rugleuning kunt verstellen.

Ben je nog op zoek naar ergonomische kantoormeubels? Klik hier voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *