Personeelshuisvesting

Een goed bed is belangrijk voor je gezondheid

Wil je een tweepersoonsbed bestellen houdt er dan rekening mee dat je een goed en passend bed aanschaft. Een goed bed is niet alleen belangrijk voor een goede nachtrust, maar ook voor een goede gezondheid. Maar wat is een goed bed? Wat voor de één een goed bed is hoeft dat nog niet te zijn voor een ander. Daarnaast wil je natuurlijk niet alleen een goed bed, maar ook een bed dat past in je interieur. Waar moet je nu op letten als je een tweepersoonsbed gaat bestellen? Allereerst is het belangrijk om te kijken wat voor een soort bed je graag wilt hebben. Wanneer je een tweepersoonsbed bestelt is dat een bed ombouw zonder bedbodem en matras.

Bedden zijn te koop in diverse soorten en maten

Je kunt een tweepersoonsbed bestellen in diverse soorten en maten. Een bed ombouw heeft als voordeel dat het beddengoed mooi op zijn plaats blijft. Er is altijd wel een bed ombouw die past bij jouw stijl en interieur. Wil je geen bedombouw dan kun je ook een boxspring bestellen. Voor je overgaat tot de aanschaf van je tweepersoonsbed is het verstandig om te kijken hoe groot je bed moet zijn. Je kunt tweepersoons bedden kopen in diverse breedte- en lengtematen. Wanneer je wat ruimte wilt en het bed past in jullie slaapkamer dan kun je het beste een zo breed mogelijk bed kiezen. Is één van jullie beide of zijn jullie alle twee lang, kies dan voor een extra lang bed. De standaard lengtemaat van bedden is 200 cm.

Het verschil tussen een bed ombouw en een boxspring

Zoals gezegd kun je kiezen voor een bedombouw, maar dan koop je alleen de ombouw of de zogeheten bed constructie. De bed bodem ofwel lattenbodems en de matrassen moet je apart bestellen. Zo kun je de bedbodem en het matras uitkiezen dat het beste bij jou past. Lattenbodems zijn er ook in meerdere soorten en maten evenals matrassen. Een boxspring is een kant-en-klare oplossing die bestaat uit een bedbodem met een matras. De bedbodem is voorzien van veren of latten en afgewerkt met stof of leer. Hier bovenop ligt een matras waardoor het lijkt alsof er twee matrassen op elkaar liggen. De matrassen van een boxspring zijn vaak voorzien van bonell- of pocketvering. Welke lattenbodem of matras voor jou geschikt is kun je laten bepalen in een beddenspeciaalzaak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *