Een gietvloer kiezen: welke keuze maak je?

Als jij besloten hebt dat je een gietvloer wilt laten leggen, dan weet je al dat er een groot aantal soorten vloeren worden aangeboden. De keuze die je maakt is afhankelijk van je smaak, van de stijl van je interieur en ook van je budget. Gietvloeren zijn bijzonder populair momenteel, omdat ze hygiënisch, naadloos, strak, duurzaam, veelzijdig, dun en perfect met vloerverwarming te combineren zijn. Het is dus niet moeilijk om overtuigd te worden door de vele voordelen van dit type vloer, maar hoe kies je de juiste gietvloer uit?

Een gietvloer hoeft niet duur te zijn

Ook voor mensen met een wat kleiner budget is een gietvloer een optie. Er wordt wel eens beweerd dat gietvloeren erg duur zijn en het is inderdaad waar dat er varianten bestaan waarvoor je honderden euro’s per vierkante meter betaalt. Maar er zijn ook goedkopere gietvloeren, zoals een steentapijt, een grindvloer, een troffelvloer of een marmertapijt. Deze zijn goedkoper omdat er steentjes aan het mengsel worden toegevoegd. De prijzen voor deze opties beginnen bij €35 per vierkante meter en zijn dus aanzienlijk beter betaalbaar. De top wordt afgewerkt met een beschermingslaag zodat er geen structuur voelbaar is.

Voor ieder interieur een vloer

Als je je gietvloer niet uitkiest op budget, maar op je smaak en interieur, dan zie je dat er voor iedere stijl een vloer beschikbaar is. Deze keuze is volledig persoonlijk, maar er zijn bepaalde gietvloeren die beter passen in een bepaalde stijl.

  • Modern: een klassieke egale polyurethaan- of epoxyhars gietvloer heeft het meest minimalistische en strakke uiterlijk. Je kunt hier ook kiezen voor de goedkopere opties boven al vernoemd. Alle RAL-kleuren inclusief combinaties zijn mogelijk.
  • Industrieel: voor een industrieel uiterlijk zijn er schitterende vloeren met een betonlook, zoals de betonvloer, gietbeton, beton ciré, mortex of betonstuc.
  • Klassiek/landelijk: vraag je leverancier naar een gietvloer met een warme natuurtint, zoals terra cotta of kalk. Deze hebben een warme uitstraling en geven elk klassieke en landelijke interieur een uniek uiterlijk.

De functie van de kamer

Omdat er gietvloeren te krijgen zijn in alle kleuren, in kleurcombinaties, met glitter, met afbeeldingen, met uitspraken, in mat en in glans, kun je deze exact aanpassen op de functie die de kamer waar de vloer komt te liggen heeft. In een kantoor waar je klanten ontvangt laat je het logo van je bedrijf in je gietvloer plaatsen. In de slaapkamer van je kinderen breng je een plattegrond aan zodat ze uren met hun auto’s kunnen spelen. Iedere afbeelding is dan uiteraard mogelijk, wat ook de interesse van je kind. In de woon- en slaapkamers kies je voor een rustigere uitstraling. Gietvloeren kunnen ook buiten en in de badkamer gelegd worden. Heb je een disco- of muziekkamer, dan kies je voor een glittervloer. Deze mogelijkheden en meer vind je bij G-Vloeren.nl.

Hoe maak je de juiste keuze?

Allereerst maak je een selectie op budget. Daarna kijk je naar de stijl van de kamer en selecteer je de gietvloeren die daarbij passen. De uiteindelijke keuze maak je door een uitvoering te kiezen die past bij de functie van de kamer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *