Een eigen vloer leggen

Van plan om een nieuwe vloer te nemen? Dan zijn er een aantal keuzes waar je uit kan kiezen. Ben je handig aangelegd en denk je dat je dit zelf wel kan? Dan bespaart een nieuwe vloer zelf leggen een hoop kosten. Als je nou niet zo handig bent is het het beste om deze taak uit te besteden aan een expert. Maar eerst is het de grote vraag voor wat voor vloer je gaat. Kies je voor een klassieke houten vloer, simpel laminaat of ga je voor een betonvloer? Elke vloer heeft zo zijn eigen voor- en nadelen die je goed moet overwegen. Het hebben van kinderen of huisdieren kan je keuze ook beïnvloeden.

Houten vloer leggen

Een houten vloer leggen is een lastige klus, aangezien je met een aantal dingen rekening moet houden. Je kunt een houten vloer op 2 manieren leggen: houten vloer zwevend leggen of een houten vloer verlijmen. Het zelf leggen van een houten vloer is mogelijk, maar hier gaat wel heel veel tijd in zitten. Ga je voor visgraat parket of ander bijzonder legpatroon? Een vakman heeft hier ervaring mee en kan deze vloer vakkundig voor je leggen. Foutjes zijn snel gemaakt bij het leggen van een parketvloer en het zou zonde zijn als je extra kosten moet maken om die fouten op te lossen. Een houten vloer eist ook veel onderhoud op. Is je vloer in de loop der jaren een beetje duf en versleten geworden? Dan is een coating een goed idee. Dit kan bijvoorbeeld met Epoxy vloercoating. Op mrboat.nl hebben ze niet alleen verschillende vloercoatings maar ook Epoxyhars voor onderhoud van je boot of Epoxy resin om do it yourself projecten te maken. Hierbij kan je denken aan onderzetters of andere mooie kunst.

Laminaat

Wil je een laminaatvloer leggen in je huis? Het is mogelijk om dit zelf te leggen, maar in bepaalde gevallen is het zeker verstandig om een specialist in te schakelen. Gaat het om grote ruimtes, kamers met scheve muren of hele lange stukken? Dan komt er meer bij kijken dan simpelweg het 'klikken' van het laminaat. Het is een precies klusje om het laminaat op maat te zagen en een foutje is snel gemaakt. Het is daarnaast een tijdrovende klus. 

Gietvloer

Ga je voor een gietvloer, woonbeton, granito vloer of grindvloer? Schakel dan altijd de hulp in van een ervaren vakman. Het is belangrijk om scheuren te voorkomen in deze vloeren. Een vakkundige specialist kan de vloer correct aanbrengen en afwerken, zodat je jarenlang plezier hebt van de vloer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *