Dakkapel

Een dakkapel zetten?

Je bent gelukkig met het huis. Maar toch twijfel je of je moet verhuizen? Jullie gezin is inmiddels uitgebreid en een extra slaapkamer zou geen overbodige luxe zijn. Ondanks dat verhuizen een reële optie is, blijf je toch liever met je gezin zitten waar je nu zit. Een zeer goede oplossing is het plaatsen van een dakkapel. Een dakkapel verschaft jou (en je gezin) extra ruimte. Ben je op zoek naar de combinatie tussen veel lichtinval en een meer ruimte? Dan is een baskapel waarschijnlijk de meest interessante optie! Ga je toch een dakkapel (laten) plaatsen. Houdt dan rekening met de onderstaande punten.

Budget & Kwaliteit

Het is belangrijk om een goede afstemming te vinden tussen kwaliteit en budget. Je kan natuurlijk online zoeken naar een ‘dakkapel stunter’ en de aanbiedingen vliegen je om de oren. Maar het gaat om je huis en het laatste wat je wil is problemen als lekkages of tochten. Maak daarom een goede afweging. Spaar desnoods een tijdje door zodat je niet hoeft te besparen om essentiële zaken.

Het materiaal

Het materiaal dat bij het plaatsen van een dakkapel wordt gebruikt is van groot belang. Voornamelijk wordt er gekozen tussen de materialen hout, kunststof of polyester. Ook hierbij komt budget om de hoek kijken. Kies je voor hout? Dit is over het algemeen goedkoper en makkelijker te bewerken. Daarentegen is een kunststof dakkapel een stuk duurder, maar veel duurzamer. Het voordeel van een kunststof dakkapel is, is dat het weinig onderhoud nodig heeft en beter isoleert. Dit bespaart naar jaren op de kosten. Polyester is de meest dure optie die gekozen kan worden. Doordat een polyester dakkapel uit één stuk gezet wordt, is de isolatie nog beter.

De vorm

Ook niet geheel onbelangrijk is de vorm van de dakkapel. De meest verkochte ‘vorm’ is een dakkapel met een plat dak. Daarnaast is het natuurlijk ook mogelijk om te kiezen voor een dakkapel met een schuin dak, al zal deze een iets minder ruimtelijk gevoel geven. Voor oudere huizen is het dakkapel met een puntdak vaker een optie.

Last but not least: de bouwvergunning

Zoek van te voren goed uit of je een bouwvergunning nodig hebt. Bouwen zonder bouwvergunning zorgt voor hoge boetes. In sommige gevallen kan het zelfs zo extreem zijn dat je de dakkapel moet laten verwijderen. Riskeer dit gevaar niet.

Meer informatie

Wil jij een dakkapel laten plaatsen? Zorgvuldig, professioneel en voor een betaalbare prijs? Neem dan contact op met de specialisten van Verhoef Dakramen. Dit kan via 030-2804276 of info@verhoefdakramen.nl.