Een casco woning huis bouwen kan je geld besparen

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: wat is een casco woning? Een casco huis bouwen is in feite een woonst waarvan enkel het geraamte – de buitenafwerking en de dragende constructie – volledig is afgewerkt. In de volksmond ook wel winddicht- of waterdichte woning genoemd.

 Hoe kan je geld besparen met een casco huis bouwen?

Als je de keuze hebt gemaakt voor een casco huis bouwen, wil dit zeggen dat je op een budgetvriendelijke manier bouwmaterialen kunt uitkiezen. Dat scheelt zich uiteraard een heel stuk op een borrel. Bovendien kan je je project over een langere periode spreiden. Op die manier kan je nog beslissen of je voor duurdere bouwmaterialen gaat kiezen of niet. Het grote voordeel van casco huis bouwen is dat je op financieel vlak nooit in ademnood komt. Het is de ideale alternatieve oplossing voor handige Harry’s die hun creativiteit willen botvieren.

 De afwerking van een casco woning varieert van pand tot pand

Een casco woning bouwen is volledig afhankelijk van de persoonlijke inbreng van de eigenaar. Bij sommige casco woningen moet je soms alleen maar de badkamer en keuken tot in de puntjes afwerken, maar dat is niet altijd en overal het geval. Door de bank genomen moeten nieuwe eigenaars van een casco woning rekening houden met volgende verschillende bouwfasen:

  • de betegeling en de vloeren
  • sanitair en keuken
  • afwerking van het schrijnwerk zoals de binnendeuren
  • de elektriciteit aansluiting
  • het leggen van de verwarming
  • verschillende nutsvoorzieningen
  • aansluiting van meters

Zie dat er geen addertjes onder het gras schuilen. Je zal je ook op voorhand de vraag moeten stellen wat allemaal voorzien is of wat er nog allemaal ontbreekt. Hoe zit het bijvoorbeeld met de aanleg van de rioleringen? De trappen en kozijnen? Is er isolatie al voorzien of moet dit nog gebeuren? Het is daarom van cruciaal belang dat je eerst hierop de juiste antwoorden op papier krijgt voor een definitieve stap te zetten. Een casco woning kent weliswaar heel veel voordelen als je de mogelijkheden van de potentiële woning grondig aan een onderzoek onderwerpt. Vervolgens kan je berekenen of je budget bijkomende afwerkingskosten toelaat of niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *