Drie redenen waarom je je huis beter moet isoleren.

Niemand zit graag als een rietje te trillen in de winter, ook al heb je al een dikke trui en een deken over je heen. En wat denk je van die herrie boven? Je kan je nauwelijks meer concentreren! Komt dit je bekend voor? Dan is je huis aan betere isolatie toe. Dit kan de laminaathal voor je regelen. Weet je het niet zeker? Hier zijn drie redenen waarom dit de oplossing is.

Geen koude voeten meer

Veel huizen zijn voorzien van een kruipruimte. Dit is een ruimte van ongeveer 80cm hoog onder het huis. Als je huis voor 1983 gebouwd is, zal hier geen isolatie zijn. De kou die zich in deze ruimte bevindt gaat naar de vloer boven de ruimte toe wat de vloer ook weer koud maakt. En koude voeten houdt niemand van. Door de kruipruimte en de vloer te isoleren, zal de vloer niet meer zo koud aanvoelen!

Een lagere energierekening

Als je het koud hebt, zet je de kachel wat hoger, heerlijk in de winter natuurlijk. Maar, warme lucht stijgt natuurlijk naar boven. Als je dak en je zolder niet goed geïsoleerd zijn, ontsnapt de warmte zo uit het huis. Zo blijf je maar aansteken! Als je je dak laat isoleren, dan blijft de warmte langer in het huis en hoeft de temperatuur niet zo hoog en hoef je de kachel ook niet zo hoog op te steken. Wat voor jou dus weer een lagere energierekening betekent.

Minder gehorigheid

Geluid bestaat uit geluidsgolven. Deze gaan door muren heen. Maar door elke laag dat de geluidsgolven heen gaan worden ze minder krachtig en dus zachter. Heb je dus last van een gehorige woning? Het isoleren van je muren kan daar goed tegen helpen! Door het aanbrengen van isolatiemateriaal in je muren wordt geluid uit andere ruimtes meer gedempt door de extra lagen in de muren. Een stille nachtrust droomt natuurlijk iedereen van!

Je kunt je huis dus op verschillende manieren laten isoleren. Stel dus vast waar je last van heb en isoleer je huis naar je behoeftes!