pexels-cottonbro-4045539

Dit zijn de verschillen tussen een zomerdekbed en een 4 seizoenen dekbed

Een 4 seizoenen dekbed? Waar is dat nou weer voor nodig? Die vraag kan beantwoord worden door de verschillen tussen de twee type dekbedden uit te leggen. Hierbij moet je blijven kijken naar de kwaliteit van een dekbed. Je zou kunnen zeggen: “Waarom een speciaal dekbed kopen? Ik kan toch gewoon twee zomerdekbedden op elkaar leggen in de winter?” Dan heb je misschien een punt, toch heeft een 4 seizoenendekbed zijn voordelen. Een 4 seizoenen dekbed is vergelijkbaar in prijs met andere dekbedden maar je kunt een 4 seizoenen dekbed het hele jaar door gebruiken. Dus misschien is het 2 keer zo duur als een ander dekbed maar je hoeft dan ook maar één dekbed te hebben.

Wat is een zomerdekbed?

Een zomerdekbed is voor wanneer het bloedjes benauwd is buiten en de muggen overal zitten. Je hebt dan je dekbed eigenlijk alleen maar voor de muggen. Zodat die stomme insecten niet je niet te gemakkelijk kunnen prikken. Of als er om 5 uur s’nachts een verandering van wind is waardoor de temperatuur toch even daalt. Je moet immers je ramen s’nachts open zetten en dan kan er toch nog net even een tocht binnen komen. En als je al 3 uur hebt zitten woelen wil je niet zomaar wakker worden van zo een tocht. Daarom is een zomerdekbed essentieel voor iedereen die niet op de Noordpool woont.

Wat is een 4 seizoenen dekbed?

Een 4 seizoenen dekbed is voor het hele jaar door. Van januari wanneer de Friezen toch weer enthousiast hopen op een elfstedentocht tot december wanneer we samen zitten voor kerst. In de winter voeg je extra laagjes toe zodat je extra warm bent tegen die harde, koude Nederlandse winters. Dan in februari wanneer de sneeuwklokjes opkomen moet je een deel eraf halen. In de lente moet je met een 4 seizoenen dekbed veel variëren. De ene dag is het stralende zon en de volgende zit je weer in de regen en is het te koud. In de zomer dan ben je blij met de flexibiliteit van een 4 seizoenen dekbed. Zo ga je het hele jaar door.

De verschillen tussen de twee

Nu ik een beeld heb gegeven komen we aan bij de verschillen tussen de twee. De belangrijkste van verschillen is natuurlijk de prijs. Als je al een winterdekbed hebt dan is een 4 seizoenen dekbed prijzig. Want dan kun je bijna net zo goed een zomerdekbed kopen. Maar het cruciale verschil zit in de kwaliteit. Als je voor een 4 seizoenen dekbed gaat dan kom je uit bij bedrijven die geneigd zijn naar de hoogste kwaliteit voor de beste prijs. De fysieke verschillen zijn duidelijk: Een 4 seizoenen dekbed kun je het hele jaar door gebruiken en een zomerdekbed is niet meer zo bruikbaar in een goede winter. Wanneer er geschaatst kan worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *