voordelen elektrische haarden

De voordelen van een elektrische haard

Een van de makkelijkste manieren om luxe en sfeer toe te voegen aan je huis is een elektrische haard neerzetten. Er zijn genoeg soorten, maten en designs om uit te kiezen, waardoor er altijd wel een elektrische haard is die mooi in je interieur past. Maar waarom zou je dan voor een elektrische haard kiezen in plaats van een gashaard of een houthaard? Wij hebben het voor je uitgezocht! Lees hieronder wat de de grootste voordelen van een elektrische haard zijn.

De meest gezonde en veilige haard

Een grote reden om voor een elektrische haard te kiezen, is omdat deze geen afvalstoffen produceren zoals gashaarden en houthaarden dit doen. Met een elektrische haard zul je dus geen last hebben van carbon monoxide en carbon dioxide. Ook al is de hoeveelheid afvalstof bij sommige houthaarden en gashaarden minimaal, het blijven dodelijke gassen, die ook slecht zijn voor het milieu. Heeft iemand in je familie last van hun luchtwegen, dan is een elektrische haard de beste optie. Daarnaast is een elektrische haard veiliger voor kinderen in de familie: ze kunnen zich er namelijk niet direct aan branden zoals bij de andere haarden.

Een elektrische haard is goedkoop

De installatie van een gashaard of een houthaard kan al snel in de kosten lopen. Je zult aanpassingen moeten doen aan de muur en moeten zorgen dat er pijpen of een schoorsteen komen. Daarnaast zul je natuurlijk brandstof moeten kopen voor de haard. Met een elektrische haard ben je veel minder geld kwijt aan het neerzetten ervan: je hebt immers weinig meer nodig dan een stopcontact. Kies je voor een elektrische haard zonder verwarming? Dan ben je zeker goedkoop uit. Je bent dan ongeveer slechts drie eurocent per uur kwijt aan elektriciteit. En dan heb je dezelfde prachtige sfeer van een haard!

Makkelijke installatie

Kortom, denk je nu: een elektrische haard lijkt me wel wat? Het enige wat je dan hoeft te doen is er een in huis halen en in het stopcontact steken. Daar heb je geen professional voor nodig. Dat is misschien wel ons meest favoriete voordeel aan de elektrische haard. Wil je meer lezen over sfeer in huis halen? Bekijk dan ook eens onze andere blogs!