De voor,- en nadelen van de vloerverwarming

Ben je al een tijdje aan het nadenken over het aanschaffen van een vloerverwarming in je woon,-, bad,- of slaapkamer, maar ben je er nog steeds niet helemaal over uit? Is het niet te veel werk en is het hout op vloerverwarming wel zo’n goed idee? Wij bespreken hieronder de voor,- en nadelen en kunnen hierdoor wellicht een klein beetje meehelpen met het maken van jouw keuze.

Voordelen

Wanneer je besluit voor een vloerverwarming te kiezen, heb je de jackpot! Wist je namelijk dat een vloerverwarming veel duurzamer en energiezuiniger is dan het gebruiken van een centrale verwarming? Het is erg makkelijk in gebruik, zowel binnen als buitenshuis. Buitenshuis zie je ons zeggen? Ja, dit klopt! Aangezien veel bedrijven tegenwoordig werken met een app installatie op de telefoon, kun je voordat je thuis bent meteen al even de vloerverwarming aanzetten, zodat je in een warme en knusse omgeving de orde van de dag kunt vergeten. Schoenen uit en genieten maar! Hiernaast scheelt het niet meer hebben van een centrale verwarming je ook nog eens in ruimte in de kamer. Moet je eens kijken hoeveel centimeters in je huis je cadeau krijgt! Zo is er weer extra plek om diverse spulletjes in kwijt te kunnen. Ook gaat het gebruik van een vloerverwarming goed samen met elke soort vloer. Of je nu in het bezit bent van een een goedkoop laminaat of een marmeren vloer; dit zal geen schade aanbrengen aan de vloeren zelf. Hiernaast is het makkelijk te installeren en erg snel werkend in gebruik!  

Nadelen

Het scheelt er natuurlijk altijd aan waar je een product aanschaft, maar let wel op, want bij sommige bedrijven kunnen de vloerverwarming kosten erg hoog oplopen. Kies in ieder geval nooit voor een ‘goedkoop is duurkoop’ gevalletje, maar lees altijd goed de reviews na! Het enige waar je hiernaast even op zou moeten letten is of de vloerhoogte van de vloer die je bezit niet te hoog is. Mocht je vloer nu zo dik zijn dat de warmte er bijna niet meer doorheen komt? Dan zou je het beter kunnen houden bij de oude vertrouwde centrale verwarming.