Dé tuintrends van 2019

De zomer is weer begonnen! Met het mooie weer voor de deur wordt het tijd om de tuin klaar te maken voor het nieuwe seizoen. Het nieuwe jaar brengt uiteraard nieuwe trends met zich mee en in dit artikel vertellen we je alles over de tuintrends van 2019.

Tuinverlichting

We zagen het vorig jaar al, maar tuinverlichting is en blijft helemaal hot. Van solar potten tot lichtsnoeren; je kan het zo gek niet bedenken of het is te koop. Met de ledlampjes creëer je een romantische sfeer in de tuin en kun je optimaal genieten van de zwoele zomeravonden.

Groen, groener, groenst

Het is kaal, ongezellig en als het regent staan de plassen snel tot aan je oksels, omdat het water geen kant op kan. De volledig betegelde tuin is écht helemaal uit. Dus gooi de bestrating eruit en breng het groen weer terug in de tuin. Heb je nou weinig of geen tijd om veel aan je tuin te doen? Maak dan groene borders met onderhoudsvriendelijke planten. Zo kun je met minimale inspanning toch genieten van een stukje natuur in je tuin.

De natuurlijke tuin

Deze trend sluit naadloos aan op de groene tuin. Alles draait hierbij om het terugbrengen van de natuur in de tuin, op een natuurlijke manier. Dat wil zeggen verantwoord tuinieren, met oog voor de insecten, de vogels en de afvoer van water. Zorg voor insectenhotels en zet planten in de tuin waar vlinders gek op zijn. Vogelhuisjes en vogelbadjes horen hier ook bij. En alles natuurlijk duurzaam en ecologisch.

Vloerkleed in de tuin

Geloof het of niet, deze trend wordt het helemaal deze zomer. Buiten is het nieuwe binnen. In de afgelopen jaren is het tuinmeubilair steeds luxer geworden. We zagen al complete buitenkeukens, bankstellen en salontafels voorbijkomen, met allerlei leuke accessoires zoals gezellige kussentjes. Nu zijn er dus ook vloerkleden om Tuinsets in je tuin helemaal af te maken. Lees hier meer over prachtige tuinmeubelcollecties. Klik hier voor nog meer tuin tips.