tapijt

De tapijt trends voor 2020

Tegenwoordig heb je zoveel soorten vloeren en vloerbedekking. Zo heb je laminaat, PVC vloeren, houten vloeren, tapijttegels, tapijt, vinyl en kunstgras. Ook kun je kiezen voor een troffelvloer, natuursteen tegels, een keramisch parket en gietvloeren. Er is voor ieder wat wils. Op het gebied van tapijt zijn er ook heel veel mogelijkheden. In dit artikel gaan we de tapijt trends voor 2020 aan het licht brengen.

Waarom kiezen voor tapijt?

Tapijt is een zachte vloer. Het beste tapijt vind je bij Tapijttegelhandel. Het ziet er luxueus uit en is comfortabel om overheen te lopen op je blote voeten of sokken. Tapijt vind je in allerlei kleuren, structuren en dessins in elke gewenste vorm. Daarnaast geeft tapijt echt het gevoel dat het samenkomt met je interieur, omdat het van stof mooi samenkomt met de meeste banken en stoelen.Tapijt is geluiddempend. Het absorbeert geluid als het ware. Tapijt isoleert heel goed.

Trend 1: waterdicht

Veel tapijten worden tegenwoordig waterdicht gemaakt. het is ideaal, want als je morst met iets dan kun je dat dus makkelijker schoonmaken. Ook kun je gemakkelijk vanuit de douche of uit bad door de kamer heen druppelen, zonder dat het tapijt het water opneemt. Vlekken en schimmel zijn hiermee verleden tijd. Deze waterdichte tapijten kosten wel wat meer dan een gewoon tapijt, maar dat heb je er toch wel voor over?

Trend 2: Tapijt recyclen

Tapijt dat gemaakt wordt van oude tapijten of vloerkleden is erg populair onder met name millennials. De circulaire economie is een beweging van het afgelopen jaar en zal zeker verder doorgezet worden in 2020.

Trend 3: Natural

Tapijt in rustige kleuren zoals beige en lichtbruin worden populairder in 2020. Evenals de print op het tapijt. Natuurlijke prints komen meer in trek.

Trend 4: Tapijttegels

Tapijttegels hebben veel voordelen. Zo zijn tapijttegels makkelijk bij te snijden. Tapijttegels kun je eenvoudig vervangen en verwijderen bij een verhuizing.

Trend 5: Vintage

Tapijt vloerkleden in vintage stijl winnen aan populariteit. Deze tapijten vloerkleden geven een hele andere dimensie aan je woonkamer.

Trend 6: Luxe tapijt

Het mag allemaal wel wat luxer in 2020. Net als je jaren 20 van de vorige eeuw vallen tapijten vloerkleden in de smaak.