Huis kopen

De eerste dingen om te doen in je nieuwe huis

Je hebt je adreswijzigingen allemaal doorgegeven, je naambordje opgehangen en bent helemaal klaar met de spullen verhuizen! (Heb je nog geen naambordje? Koop er een bij Naamborden.nl) Maar voordat je enthousiast alle dozen uit gaat pakken, zijn er wat andere dingen om uit te voeren. Lees hieronder verder wat de eerste dingen zijn om te doen in je nieuwe huis.

Regel je slaapplek

Grote kans dat als je dit niet als een van de eerste dingen regelt, dat je het vergeet tot in de avond: je bed! Je bed is het eerste meubelstuk om in elkaar te zetten. Heb je ‘s avonds geen tijd meer om de eettafel in elkaar te zetten, dan is dat prima, maar een bed is wel handig! Zorg dat je duidelijk weet waar de schroeven etcetera voor je bed zijn, zodat je niet nog uren aan het zoeken bent. Hetzelfde geldt voor je beddengoed. Bed klaar? Dan kun je weer verder, wetende dat als de dag voorbij is, je zo in bed kan kruipen.

Sloten veranderen in het nieuwe huis

Nadat je je nieuwe huis hebt gekocht, zou een van je eerste aankopen nieuwe sloten moeten zijn. Je sloten veranderen is een must, omdat je niet weet wie er een sleutel heeft van de oude sloten. Mensen geven vaak sleutels van hun huis aan vrienden en familie. Maar zelfs als je nieuwbouw hebt gekocht is de sloten veranderen een goed idee. Soms hebben mensen die hebben gewerkt aan het huis ook een sleutel. De sloten veranderen is iets wat je zelf kan doen, maar je kan het ook aan professionals overlaten.

Zet de koelkast aan

Kom je binnen, check dan gelijk of de koelkast aan staat. Zo niet, zet hem dan gelijk aan. Het duurt even voor de koelkast op de goede temperatuur is. Als je dan voor de eerste keer boodschappen gaat doen voor je nieuwe huis, hoef je je geen zorgen te maken om hoe je de kip of salade koud gaat houden. En natuurlijk leuk om een fles champagne koud te zetten om je nieuwe huis te vieren!

Maak kennis met de buren

Vergeet tot slot niet om even kennis te maken met je buren. Komen ze niet naar jou toe, schroom dan niet om zelf een momentje te pakken om hoi te zeggen. Niet iedereen zet namelijk graag die eerste stap. Doe je best om hun namen te onthouden!

Koelkast aan, bed opgezet, buren ontmoet en de sloten veranderd? Dan ben je er helemaal klaar voor. Veel plezier in je nieuwe huis! Lees ook vooral onze andere blogs met tips voor in en rondom het huis.