De beste PU gietvloer

Vroeger had je veel minder te kiezen als je een nieuwe vloer in je huis of op kantoor wilde laten leggen. Hoe anders is het nu. De keuze is enorm en steeds weer worden nieuwe vloeren geïntroduceerd. We bespreken hier een vloer die kwam, zag en overwon. 

Je wilt zelf een vloer kunnen kiezen en die vloer moet tegen een stootje kunnen? Dan is een gietvloer een prima optie. Deze vloeren heb je in alle kleuren van de regenboog en met uiteenlopende oppervlaktestructuren. Ondertussen zijn de voordelen van een gietvloer al lang niet meer op de vingers van een hand te tellen. Een van de meest bekende gietvloeren die in opmars is, is de PU gietvloer

Alternatief voor de PU gietvloer is een epoxy vloer

Kijken we naar het aanbod van gietvloeren, dan heb je vaak de keuze uit een PU gietvloer of een epoxy vloer. Zoek je een nieuwe vloer met een frisse uitstraling, dan geef je de voorkeur aan de gietvloer van PU. Kies je voor een dergelijke gietvloer, dan kun je in feite de kleur kiezen die je wenst, zoveel aanbod is er. Weet je dat er veel transport en ook zwaarder transport over de vloer zal komen? Kies dan in plaats van een PU gietvloer voor een epoxy vloer. Voor een kwaliteitsvloer als de PU gietvloer betaal je overigens opmerkelijk weinig geld. Zeer de moeite waard dus. 

Aantrekkelijke prijs en een snelle droogtijd

Kies je voor een PU gietvloer, dan kies je voor een vloer die aantrekkelijk geprijsd is maar die vooral erg sterk is. Kenmerk en voordeel is de zeer dunne laagdikte en ook het feit dat sprake is van een zeer snelle droogtijd. Bovendien vraagt de vloer amper onderhoud en is het een vuilafstotende vloer. Je kunt een PU gietvloer overigens prima extra beschermen. In dat geval kies je voor het aanbrengen van een coatinglaag.

Zeer veelzijdig in gebruik

Een PU gietvloer is veelzijdig in gebruik. je ziet de vloeren dan ook terug in huizen maar even goed in ziekenhuizen, winkelcentra, werkplaatsen en zeker ook winkels. Dat geeft wel aan dat er heel erg veel mogelijk is met een dergelijke vloer. Je kunt de vloer zelfs antistatisch laten aanleggen. Dit kan bijvoorbeeld belangrijk zijn als de vloer in een werkplaats gebruikt wordt, een werkplaats waar gevoelige machines hun werk moeten doen. In dat geval mag er namelijk geen elektrische ontlading plaatsvinden. En daar kan een PU gietvloer prima voor zorgen. 

De vloeren worden zo nog beter beloopbaar

Heb je een PU gietvloer, dan kun je ook een zogenaamde extra anti slip coating aan laten brengen. Het maakt de vloeren nog beter beloopbaar. Dat is dan ook precies de reden dat je de vloer steeds vaker ziet in parkeergarages en magazijnen. Laat de specialisten de vloer waterdicht aanleggen en je hebt een perfecte vloer liggen en een vloer die je zelfs in een garagebedrijf kunt plaatsen. De vrijgekomen en schadelijke middelen kunnen dan geen kwaad doen. Daarmee bewijst de vloer de veelzijdigheid maar weer eens. Dat verklaart dan ook de reden waarom de vloer zo sterk in opmars is. 

Kijk op de website van Bruizt Interior Design voor meer informatie over PU gietvloeren, en bijvoorbeeld Beton ciré.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *