Dakgoot laten reinigen door een schoorsteenveger

Een schoorsteenveger doet meer dan alleen uw schoorsteen vegen. U kunt de ervaren schoorsteenvegers van De Schoorsteen Brigade ook inschakelen voor het reinigen van de dakgoot. Dit is een klus waar u zelf misschien enorm tegen opziet. Niet iedereen klimt onverschrokken op en ladder om op enkele meters hoogte de goot van het dak schoon te maken. En toch is dit erg belangrijk, want als u dit niet doet kan de dakgoot gaan overlopen met alle nare gevolgen van dien. Zeker als er bomen in de buurt van uw woning staan is het schoonmaken van de dakgoot erg belangrijk. 

Hoe merkt u dat uw dakgoot verstopt is?

Vooral afvallende bladeren zorgen voor een verstopte dakgoot. U kunt dit dus in de maanden oktober en november als de bomen hun blad laten vallen in de gaten houden. Als na een flinke regenbui de dakgoot overloopt is de kans groot dat de dakgoot is verstopt met bladeren en ander afval dat van de bomen komt zoals kleine takjes. Als u het niet ziet zitten om de dakgoot zelf schoon te maken dan kunt u hiervoor De Schoorsteen Brigade ’s-Hertogenbosch inschakelen. En als de schoorsteenveger dan toch het dak op moet, dan kan hij natuurlijk ook meteen even uw schoorsteen vegen of controleren op problemen. 

Zorg dat uw dak en schoorsteen schoon zijn

Wilt u zorgeloos wonen en in de winter veilig gebruik maken van uw houtkachel? Zorg er dan voor dat uw schoorsteen goed geveegd is en dat uw dakgoot regelmatig ontdaan wordt van afgevallen blad en ander vuil. Zo voorkomt u problemen en hoeft u niet op een onverwacht moment met spoed contact op te nemen met De Schoorsteen Brigade om een probleem op het dak te laten oplossen. Via De Utrechtse Schoorsteenbrigade komt u snel in contact met een erkend bedrijf bij u in de buurt die indien nodig zo snel mogelijk een ervaren schoorsteenveger bij u langs sturen.